Germania begon vanmiddag prima op Sportpark De Kwakkenberg tegen Trekvogels en was de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. Nadat Trekvogels via een penalty op 1-0 was gekomen verdween het goede spel van Germania echter als sneeuw voor de zon en werd er uiteindelijk met 2-1 verloren.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd Germania een aantal keren gevaarlijk. Een corner werd net over gekopt door Stan Janssen  en Wesley Kersten wist Daan de Groot net niet te bereiken toen eerstgenoemde goed door kwam over links.

De 1-0 van Trekvogels kwam in feite uit de lucht vallen na 25 minuten voetballen. Een lange bal werd achter de verdediging van Germania gelegd waarna Jeffrey Aalders de doorgebroken Brian Janssen een te forse duw in de rug gaf. Scheidsrechter Buurman legde de bal terecht op de penaltystip, waarna Momchil Kolev kansloos was op de inzet van Sander Geerts.

Daarna oogde Germania vooral gehaast en werd er keer op keer de moeilijke oplossing gezocht. Germania werd dan ook nog nauwelijks gevaarlijk meer. Aan de andere kant werd Trekvogels vlak voor rust bijna in het zadel geholpen door slordig uitverdedigen bij Germania. Sander Geerts kon deze fout echter niet afstraffen, hij vond de voeten van Momchil Kolev op zijn weg.

Na de rust startte Germania opnieuw sterk. Al in de eerste minuut na de pauze kwam Luuc Arntz op links goed door, maar zijn voorzet werd onderschept door keeper Mitch van de Dobbelsteen. Even later ging een vlammend schot van Tyrone van den Broeke rakelings over het doel van Trekvogels.

Even later was het echter alsnog raak. Een corner van Wesley Kersten werd goed ingekopt door Yannick Stegehuis. De bal kon nog van de lijn worden gehaald, maar in de rebound was Stan Janssen er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen.

Erg lang kon Germania hier echter niet van genieten. In de 55e minuut was het alweer 2-1 toen een vermeende overtreding op Daan de Groot niet werd gehonoreerd met een vrije trap. Het gevaar uit de tegenaanval leek in eerste instantie geweken, maar door twijfelachtig verdedigen viel de bal voor de voeten van Daan Buiting, die de bal van net buiten de zestien strak in het Germania-doel schoot.

Na ruim een uur spelen leek de wedstrijd te worden beslist maar een vrije trap van de thuisploeg werd door Leroy van Zanten net naast de paal gegleden.

Even later haalde Sven Klaassen ineens uit na een mooie pass van Frenk Wouterse. De bal verdween echter over het doel van Van de Dobbelsteen.

Ruim vijf minuten voor het einde sloeg de vlam in de pan toen Daan Buiting namens Trekvogels zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg. De gemoederen liepen aan beide kanten onnodig hoog op waarna scheidsrechter Buurman tot een afkoelingsperiode besloot.

Na een kleine 10 minuten om de zonden te overdenken kwamen het elftal van Germania en het tiental van Trekvogels weer op het veld. In de slotfase van het duel werd Sven Klaassen nog een paar keer op maat bediend door Joey Willems, maar achtereenvolgens een verdediger en de keeper van de gastheren zaten hem dwars.

Daarmee bleef het bij een teleurstellende 2-1 nederlaag, waarmee Germania helaas dus geen goed vervolg kon geven aan de goede seizoensopening van vorige week tegen Brakkenstein.

Aanstaande zondag krijgt Germania de gelegenheid zich te herstellen in de uitwedstrijd tegen Estria uit Escharen (Sportpark De Kranenhof), aanvang wederom 14.30 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen (29. Yannick Stegehuis), Romano Jansen, Tyrone van den Broeke (84. Jacky Dobson), Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Stan Janssen (70. Joey Willems), Sven Klaassen, Luuc Arntz.