In een wederom volledig verregende wedstrijd won Germania vanmiddag, na een 0-3 ruststand, met 0-5 tegen nieuwkomer Estria.

Germania was al snel gevaarlijk toen Wesley Kersten op links goed door kwam. De inlopende Frenk Wouterse gleed echter onderuit op het lastig bespeelbare veld, waardoor deze mogelijkheid verloren ging.

Ook daarna bleef Germania de gevaarlijkere ploeg. In de 19e minuut ging een verdediger van Estria in de fout. Zijn te korte kopbal kon worden onderschept door Sven Klaassen, die de bal vervolgens beheerst binnen schoof: 0-1.

Na ruim een kwart wedstrijd waren de gastheren gevaarlijk toen Jaimy van Eck rakelings naast het Germania-doel schoot. Een minuut later kwam Jeffrey Aalders prima door op rechts. Zijn voorzet was echter net niet zuiver genoeg, waardoor Luuc Arntz naast schoot. Even later stuitte Stan Janssen op de vuisten van Estria-keeper Jan Verstegen toen hij namens Germania diep werd gestuurd door Wesley Kersten.

Vijf minuten voor rust was Luuc Arntz het eindstation van een mooie aanval van Germania. Jeffrey Aalders stuurde Stan Janssen diep over rechts waarna Stan Janssen Luuc Arntz in staat stelde de 0-2 aan te tekenen na weifelend keeperswerk van Verstegen. Jeffrey Aalders moest het veld vervolgens helaas gelijk verlaten met een blessure.

Voor de rust kwam Germania zelfs nog op 0-3 toen Sven Klaassen een hoge bal door wist te koppen op Stan Janssen, die vervolgens hard uithaalde.

Na de rust probeerde de thuisploeg op te krabbelen. Even na rust zorgde invaller Mo Khamal voor gevaar. Zijn uithaal spatte uiteen op de lat boven Germania-goalie Momchil Kolev. Ook Jordy Hurkens schoot in het eerste kwartier na rust nog twee keer op het doel van Germania, maar echt gevaarlijk waren deze schoten niet.

Nadat meerdere Germania-aanvallen werden afgevlagd vanwege vermeend buitenspel was het na een uur spelen wederom raak: Sven Klaassen stuurde Luuc Arntz diep, die de keeper Verstegen met een schuiver verschalkte: 0-4.

In het laatste half uur van de wedstrijd ging Germania erg slordig om met de enorme ruimtes die weg gegeven werden door Estria en verzuimde het om uit te lopen tot een monsterscore. Sven Klaassen was nog een paar keer dicht bij een treffer en Yannick Stegehuis zag zijn kopbal bij een corner tegen de lat verdwijnen.

Vlak voor het einde was het toch nog een keer raak: Jesse Peters wist met een prima actie de achterlijn te bereiken en hij stelde Frenk Wouterse vervolgens in staat om de 0-5 eindstand aan te tekenen.

Aanstaande zondag staat er voor Germania, na twee uitwedstrijden, weer een thuiswedstrijd op het programma. De verrassende mede koploper Ewijk komt dan op bezoek. Ewijk heeft tot nu toe geen puntverlies geleden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders (42. Jacky Dobson), Yannick Stegehuis, Romano Jansen, Tyrone van den Broeke, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Stan Janssen (66. Joey Willems), Sven Klaassen en Luuc Arntz (79. Jesse Peters).