In de openingswedstrijd van de competitie had Germania gisteren weinig te duchten van Brakkenstein. Na een 1-0 ruststand won Germania vrij eenvoudig met 3-0.

Na 10 minuten was Daan de Groot na een mooie combinatie met Sven Klaassen dicht bij de openingstreffer. Hij stuitte echter op keeper Jeroen Albers.

Een paar minuten later was het alsnog raak, deze keer met hulp van een verdediger van Brakkenstein. Een goed aangesneden vrije trap van Romano Jansen, die deze wedstrijd centraal in de verdediging stond, werd namelijk in eigen doel verlengd, waarbij Jeroen Albers kansloos was.

In de 14e minuut leek Germania opnieuw een gevoelige tik uit te delen aan Brakkenstein toen Sven Klaassen binnen de zestien onderuit werd getrokken. De door scheidsrechter Schenk toegekende penalty werd echter niet verzilverd door Luuc Arntz. Jeroen Albers keerde zijn inzet.

Nog geen 5 minuten later was Daan de Groot opnieuw dicht bij een treffer. Een loepzuivere pass van Tyrone van den Broeke werd door Sven Klaassen voor de voeten van De Groot gekopt. Hij schoot de bal echter net naast het doel van Brakkenstein.

Na ruim een kwart wedstrijd wist Luuc Arntz Sven Klaassen op maat te bedienen, laatstgenoemde gleed de bal echter naast het doel.

Tegenstander Brakkenstein werd in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk toen Mark van den Boogaard na een klein half uur op rechts door wist te komen. Op het beslissende moment was hij echter te onrustig en schoot hij wild over.

In het restant van de eerste helft kreeg Germania nog een aantal mogelijkheden, maar was het steeds slordig in de laatste fase van de aanval.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was rommelig van beide kanten. Na ruim een uur spelen kwamen Yannick Stegehuis en Joey Willems de geblesseerden Jeffrey Aalders en Stan Janssen vervangen.

Joey Willems speelde al snel een beslissende rol. Hij werd weggestuurd over rechts en kwam vervolgens tot een afgemeten voorzet die door Luuc Arntz dankbaar binnen werd gekopt : 2-0.

Ruim vijf minuten voor het einde was het open huis bij Brakkenstein. Na een door de bezoekers slecht genomen vrije trap werd Sven Klaassen bij de middenlijn aangespeeld en kon hij zo vrij als een vogeltje op het doel van Jeroen Albers af lopen. Hij schoot de bal echter via de buitenkant van de paal naast.

In de blessuretijd werd alsnog de kers op de taart geplaatst toen een goede vrije trap van Wesley Kersten door Luuc Arntz met het hoofd werd gepromoveerd tot de 3-0 eindstand.

Hiermee kende de formatie van Wim Wouterse een prima seizoensopening. Aanstaande zondag mag Germania proberen dit een goed vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen Trekvogels op De Kwakkenberg, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders (63. Yannick Stegehuis), Juul Loeffen, Romano Jansen, Tyrone van den Broeke, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Stan Janssen (65. Joey Willems), Sven Klaassen, Luuc Arntz.