Germania stond vandaag in de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. In het daaropvolgende kwartier was Germania heer en meester. Toen Beuningse Boys na een half uur spelen de aansluitingstreffer scoorde, viel Germania als een kaartenhuis in elkaar en ging Germania uiteindelijk met maarliefst 2-6 de bietenbrug op.

In de vijfde minuut speelde Wesley Kersten Frenk Wouterse op links aan. Zijn schot kreeg een vreemde stuit vlak voor keeper Tim van Lierop, die de bal vervolgens slecht verwerkte. Hierop kon Stan Janssen de bal met enig fortuin binnen koppen: 1-0.

Nog geen tien minuten later verdubbelde Germania de voorsprong. Een aanval vanaf rechts werd in eerste instantie gemist door Sven Klaassen. Toen de bal daarna vanaf links opnieuw in werd gebracht door Wesley Kersten was Sven Klaassen er echter als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten.

Door middel van prima positiespel wist Germania de tegenstander vervolgens constant onder druk te houden en leek het een kwestie van tijd voordat Germania opnieuw toe zou slaan.

Na een half uur viel de bal echter aan de ander kant in het netje. Mick in den Bosch werd in de zestien aangespeeld en hij slaagde er in Lars van Mill te bereiken, die de bal beheerst en onhoudbaar binnen schoot.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Germania meer en meer onder druk te staan. Vijf minuten voor de rust waren de bezoekers al heel dicht bij de gelijkmaker. Eerst stuitte Glenn Muller op de voeten van Momchil Kolev en in de rebound wist Jacky Dobson de inzet van Twan Arnts van de doellijn te halen.

Germania leek de rust toch te halen met een voorsprong, maar het kreeg diep in blessuretijd toch nog de deksel op de neus. Een corner van de bezoekers werd heel slordig weggewerkt, waarna Glenn Muller in staat werd gesteld om de gelijkmaker binnen te punteren.

Alsof deze klap niet genoeg was, kreeg Germania enkele minuten na rust nogmaals een flinke klap te verwerken. Een vrije trap aan de rechterkant van de zestien werd door Jasper Bruisten over de muur gekruld, waarbij Momchil Kolev aan de grond genageld stond: 2-3.

Enkele minuten later werd de definitieve genadeklap toegedeeld door Beuningse Boys. Romano Jansen trok zijn tegenstander binnen de zestien onderuit en de toegekende strafschop werd genadeloos binnen geschoten door Glenn Muller: 2-4.

Diezelfde Muller zorgde in de 65e minuut voor de 2-5, nadat hij diep werd gestuurd en de uitkomende Momchil Kolev omspeelde en beheerst binnen schoot.

Even voor het einde werd Germania nogmaals op de pijnbank gelegd, opnieuw door een vrije trap van Jasper Bruisten. Deze keer werd zijn inzet vanaf links van richting veranderd en was Kolev kansloos.

Germania heeft op de ranglijst inmiddels nog maar twee ploegen onder zich. Komende week zullen de wonden gelikt moeten worden en vervolgens krijgt Germania op zaterdag 2 november de kans om zijn gram te halen in de derby tegen Groesbeekse Boys op Sportpark De Breedeweg, aanvang 18.00 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jacky Dobson, Yannick Stegehuis, Juul Loeffen, Tyrone van den Broeke (56. Luuc Arntz), Daan de Groot, Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen (56. Joey Willems), Sven Klaassen en Wesley Kersten (74. Bart van Haren).