Germania won gisterenavond overtuigend de eerste derby van dit seizoen. Groesbeekse Boys werd op eigen veld verdiend met 0-2 opzij gezet.

 

Germania kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Luuc Arnts werd aangespeeld op de rand van de zestien. Yannick Stegehuis ging er overheen en werd op maat bediend door Arnts. Het schot van Stegehuis werd van richting veranderd door Thom Jochoms, waardoor keeper Mike Verriet kansloos was: 0-1.

Germania had vervolgens al snel uit kunnen lopen naar een grotere voorsprong. Met name Stan Janssen was een aantal keren dicht bij een treffer. Mike Verriet voorkwam echter grotere schade voor Groesbeekse Boys. Ook Luuc Arnts vond de keeper van de geel zwarten een tweetal keren op zijn weg naar het doel.

Het duurde tot de 34e minuut voordat de thuisploeg pas voor het eerst gevaarlijk werd. Twee keer stond Gijs Müskens aan de basis met een voorzet van rechts. Eerst vond hij het hoofd van voormalig Germania spits Dave Kleijnen, waarbij Brian Janssen (vervanger van de in de warming up geblesseerd geraakte Momchil Kolev) zijn kopbal prima keerde. Een minuut later was de voorzet van Müskens net te scherp voor Gijs Giebels.

Vlak voor rust kreeg Sven Klaassen een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong van Germania te verdubbelen. Hij werd door Daan de Groot alleen voor keeper Verriet gezet, maar had te lang tijd nodig om de bal onder controle te krijgen.

 

Vlak na de theepauze sloeg Germania alsnog toe in de persoon van Sven Klaassen. Hij schoot de bal beheerst binnen nadat hij de enigszins geblesseerde Thom Jochoms te snel af was: 0-2.

Even later was diezelfde Klaassen bijna succesvol met een omhaal die ternauwernood kon worden gekeerd door Mike Verriet.

De gastheren waren in de tweede helft wel wat dreigender dan voor de rust. Met name Gijs Giebels was een paar keer dicht bij succes. Hij had het vizier echter niet op scherp staan.

Nadat Dave Kleijnen twee keer achter elkaar geel kreeg vanwege commentaar op de leiding leek het geloof bij Groesbeekse Boys verloren. Toch kreeg de ploeg van Bas Hendriks in de slotseconden nog een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer na een overtreding van Juul Loeffen binnen de zestien. De toegekende strafschop die door de ingevallen Niek Hendriks werd genomen werd echter prima gepareerd door Brian Janssen die zichzelf daarmee een “clean sheet” bezorgde.

Het volgende weekeinde is Germania vrij en daarna staat de bekerwedstrijd tegen S.V.O. in Ooij op het programma. Germania hervat de competie pas weer op 24 november, uit tegen Vitesse ’08 in Gennep.

 

Opstelling Germania: Brian Janssen, Jacky Dobson, Juul Loeffen, Romano Jansen, Yannick Stegehuis, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Stan Janssen (75. Joey Willems), Sven Klaassen, Luuc Arnts (85. Jesse Peters).

Doelpunten:

  • 8.: 0-1: Yannick Stegehuis;
  • 51.: 0-2: Sven Klaassen.

 

Topscorers:

  • 4: Luuc Arntz;
  • 3: Stan Janssen;
  • 3: Sven Klaassen;
  • 2: Wesley Kersten;
  • 2: Frenk Wouterse;
  • 1: Yannick Stegehuis;
  • 1: Daan de Groot.

Reacties zijn uitgeschakeld.