Germania gaf vandaag in het laatste kwartier van de uitwedstrijd tegen Blauw Wit een 2-4 voorsprong uit handen. In een knotsgekke wedstrijd met een negatieve hoofdrol voor beide keepers werd het uiteindelijk 4-4.

Door de schorsing van Luuc Arntz en de blessure van Jesse Peters moest Wesley Kersten vandaag beginnen op de voor hem ongebruikelijke linksbuiten positie. Ook daar vervulde hij weer, met name in de eerste helft, een belangrijke rol. Na ruim 10 minuten wist hij een voorzet vanaf rechts van Jacky Dobson enigszins fortuinlijk met het lichaam achter de weifelende doelman Joep Smolders te werken: 0-1.

Na ruim een kwartier voetballen krulde Romano Jansen een vrij trap vanaf links rakelings over het doel van Smolders.

Eigenlijk had Germania in het eerste half uur weinig te duchten van de thuisploeg. Na een half uur viel de gelijkmaker dan ook uit het niets toen Momchil Kolev volledig mis zat op een corner van Joep Martens: 1-1.

Vijf minuten later stond de wedstrijd helemaal op zijn kop waarbij Kolev er opnieuw niet goed uit zag toen een voorzet vanaf links door Art van den Rijk binnen werd getikt: 2-1.

Vijf minuten deed Germania weer van zich spreken toen een vrije  trap aan de rechter zijlijn ingebracht werd door Wesley Kersten. De bal werd door alles en iedereen gemist en verdween in het doel van Blauw Wit: 2-2.

Even later verlengde Sven Klaassen een lange bal van Tyrone van den Broeke voor de voeten van Daan de Groot, die zijn inzet via keeper Smolders naast zag gaan.

Een minuut voor rust kwam Germania zelfs weer op voorsprong. Opnieuw was een vrije trap van Wesley Kersten beslissend. Deze keer viel de ingebrachte bal voor de voeten van Frenk Wouterse die beheerst binnen schoot: 2-3.

Sven Klaassen was voor de rust zelfs dicht bij de 2-4 toen hij binnen de zestien in werd gespeeld door Romano Jansen. Klaassen draaide prima weg, maar zijn schot ging rakelings naast.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was Germania zeker ook de bovenliggende partij. Nadat Sven Klaassen er oog in oog met keeper Smolders niet in slaagde om de 2-4 aan te tekenen was hij even later wel belangrijk toen Daan de Groot daar wel in slaagde. Sven Klaassen was sterk bij een sprintduel aan de linker zijlijn. Via Romano Jansen kwam de bal uiteindelijk bij Daan de Groot terecht, wiens van richting veranderde inzet in het netje verdween.

Wie dacht dat het pleit daarmee beslecht was kwam echter bedrogen uit. Op onverklaarbare wijze sloeg de paniek toe bij Germania. Elk dood spelmoment eindigde in hachelijke situaties voor het doel van de vandaag onzeker ogende Momchil Kolev.  Een kwartier voor tijd ging Yannick Stegehuis onder een vrije trap van Pim Martens door en verdween de bal vervolgens in de lange hoek achter Kolev waarmee de aansluitingstreffer een feit was.

Vijf minuten voor tijd werd een vrije trap van Blauw Wit tegen de arm van Frenk Wouterse, die in het muurtje stond, geschoten. Bij de hierdoor toegekende strafschop zat Momchil Kolev in de goede hoek, maar de inzet van Rik Bours was toch voldoende voor de gelijkmaker: 4-4.

In de resterende minuten mocht Germania zelfs de handen dicht knijpen dat het niet helemaal met lege handen kwam te staan.

Germania zakte door het gelijke spel naar de achtste plaats van de ranglijst. Het is dus belangrijk dat er volgende week in de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys weer een resultaat behaald wordt. Op Sportpark Noord zal er weer om 14.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jacky Dobson, Yannick Stegehuis, Juul Loeffen, Tyrone van den Broeke, Daan de Groot, Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen (69. Soufiane Dadda), Sven Klaassen en Wesley Kersten.