Germania had vandaag ruim meer dan 65% balbezit, maar verloor toch vrij kansloos van koploper Ewijk: 0-2.

Na ruim 5 minuten spelen kwam Germania goed weg toen keeper Momchil Kolev in moest grijpen toen Ewijk doorgebroken was. Kolev werd door arbiter Soeter gespaard met “slechts” geel. De hierop volgende vrije trap op de rand van de zestien werd door Kay Thomassen recht in de handen van Kolev geschoten.

Na een kleine tien minuten spelen kon Romano Jansen uithalen, maar zijn schot werd gepareerd door de vuisten van Ewijk keeper Jan Cobussen.

Op bijna een kwart wedstrijd bediende Yannick Stegehuis Daan de Groot op maat, maar laatstgenoemde kopte de bal naast het doel van Ewijk. Even later waren de bezoekers gevaarlijk bij een uitbraak toen Bas Jacobs Tom Diebels in stelling bracht. Diebels stuitte echter op Momchil Kolev, waardoor de brilstand op het scorebord  bleef staan.

Na een half uur spelen was Ewijk alsnog doeltreffend bij een messcherpe uitbraak. De razendsnelle Tom Diebels bracht de bal vanaf rechts dermate scherp in dat Romano Jansen niets restte dan de bal in eigen doel te lopen: 0-1.

Een kleine 10 minuten voor rust legde Yannick Stegenhuis de bal panklaar op het hoofd van Stan Janssen. Janssen wist echter geen kracht achter zijn kopbal te krijgen, waardoor de bal een relatief makkelijke prooi voor Cobussen was.

Net voor rust leek Luuc Arntz de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn kopbal op een voorzet van Wesley Kersten ging rakelings naast de kruising van paal en lat. Even later luidde een fout in de Germania-verdediging een grote kans voor Ewijk in. Bas Jacobs kon af stomen op het doel van Germania, hij legde af op Tom Diebels, maar laatstgenoemde schoot de bal ongecontroleerd naast het doel van Momchil Kolev.

Na rust startte Germania sterk. Binnen 10 minuten na rust kreeg Germania twee goede kansen. Eerst bracht keeper Cobussen redding op een kopbal van Yannick Stegehuis na een vrije trap van Wesley Kersten. Even later speelde diezelfde Wesley Kersten Sven Klaassen in op de rand van de zestien. Klaassen ging voor eigen succes, waar een combinatie met Wesley Kersten wellicht een betere optie was geweest.

In het vervolg van de wedstrijd was Germania vooral veel in balbezit, maar echt gevaarlijk wist de ploeg van Wim Wouterse niet meer te worden. Het was een kwestie van tijd voor dat de counterende bezoekers toe zouden slaan. Vijf minuten voor tijd bracht Tom Diebels de beslissing. Hij zag zijn voorzet van rechts in eerste instantie voor het doel van Kolev langs gaan, maar toen de bal vanaf links terug in de zestien van Germania werd gebracht stond Diebels zo vrij als een vogeltje om de beslissende 2-0 binnen te schieten.

Germania beperkte zich in het laatste half uur van de tweede helft vooral in het uitten van de frustraties voor het eigen zwakke spel. Germania incasseerde maarliefst zeven gele kaarten, waarvan Luuc Arntz er twee kreeg. Hij kon het veld vlak voor tijd verlaten met rood.

Hiermee bewees Germania zichzelf een hele slechte dienst.

Aanstaande zondag staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Blauw Wit op het programma, aanvang 14.00 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders (81. Bart van Haren), Yannick Stegehuis, Romano Jansen, Tyrone van den Broeke, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten (71. Jacky Dobson), Stan Janssen (46. Joey Willems), Sven Klaassen en Luuc Arntz.