Woensdag 1 januari 2020 vond bij Germania weer de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. In een goed bezocht clubhuis werden de jubilarissen gehuldigd en had voorzitter Wim Benders nog wat andere verrassingen in petto.

Nadat een ieder elkaar een gelukkig 2020 had gewenst en had geproost op het nieuwe jaar nam Wim Benders het woord.

Hij begon met het presenteren van Jeffrey Kooistra als nieuwe trainer voor de selectie van Germania voor het seizoen 2020-2021. Jeffrey Kooistra zal Wim Wouterse, die na 2 seizoenen helaas gaat stoppen, opvolgen. De 51 jarige Kooistra uit Wijchen is een voormalig profvoetballer van onder meer N.E.C. De geboren Amsterdammer was in het amateurvoetbal onder andere werkzaam bij Alverna. Hij gaat zijn eigen koffiebedrijf combineren met zijn werkzaamheden voor Germania. De technische commissie en het bestuur van Germania heeft alle vertrouwen in een goede samenwerking met Kooistra.

Vervolgens werden de jubilarissen (en partners) in het zonnetje gezet. Jan Janssen van de Klaverberg, die maarliefst 60 jaar lid van Germania is, moest helaas verstek laten gaan. Heinz Gossens werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap van Germania. Theo Jacobs en Ronnie Rutten kregen beiden een onderscheiding voor 50 jaar lidmaatschap. En tenslotte ging er een oorkonde voor 60 jaar lidmaatschap naar Theo Gerrits. Een ieder kreeg een persoonlijk woordje van Wim Benders en een onderscheiding van Paul van de Scheur.

Vervolgens werd er stil gestaan bij het feit dat HV al 30 jaar lang hoofdsponsor van Germania is. Het bestuur had ter gelegenheid hiervan een prachtig cadeau laten maken (fotocollage in de vorm van het logo van HV). Dit cadeau en een mooie bos bloemen werden overhandigd aan Willie en Gonny Verbeet. Daarna kwam het heugelijk nieuws dat HV in elk geval nog 3 jaar als hoofdsponsor verbonden zal blijven aan Germania. Willie Verbeet nam nog even het woord, waarbij hij nog even stil stond bij zijn afscheid als bestuurslid op de afgelopen ledenvergadering en bij de diepte-en vooral de hoogtepunten tijdens de afgelopen 30 jaren.

Voorzitter Wim Benders benadrukte tenslotte nog eens dat Germania de toekomst positief tegemoet kan zien.

In de daarop volgende uren werd het nieuwe jaar nog eens goed ingeluid.

 

 

 

 

De nieuwjaarsreceptie werd vooraf gegaan door de traditionele nieuwjaarswedstrijd, die wederom onder leiding stond van de altijd eerlijke René Hendriks. De teams waren samengesteld uit enkele bestuursleden en spelers en oud spelers van diverse Germania teams waaronder spelers van de A1 uit de jaren 80. De sportieve wedstrijd eindigde enigszins verrassend in 4-4.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.