De Germania dropping, editie 2020 deed haar naam weer eer aan.

Met wederom een record aantal groepen(33) moest men langs 8 opdrachten de finish zien te bereiken.

Met als thema “de 12 provinciën” werden de deelnemers onderweg getest op hun acrobatisch vermogen, behendigheid, snelheid, kracht  en enige kennis van de Nederlandse geschiedenis.

Passende in dit thema werden de meeste deelnemers weggebracht door brommer club D’n Blauwe Walm soms aangevuld met enkele personen busjes.

Bij de eerste opdracht moet men een Groningse wiebel-ladder beklimmen en dat was voornamelijk voor de atletische mensen weggelegd. Bij de tweede opdracht (een vierbaans racebaan) ging het om behendigheid en moest men op het circuit van Zandvoort zo snel mogelijk een aantal race ronden afleggen. Bij opdracht drie moest men uit historische beelden de juiste provincie raden. Bij opdracht vier was het staan blijven op het Zeeuwse ”sweeper” spel en zorgen dat men niet in het “denkbeeldige water” viel. Bij opdracht vijf moesten de deelnemers middels een aantal vragen over een aantal Friese wadden lopen en bij opdracht zes was er een grote puzzelquiz waarbij weer de nodige vaderlandse kennis moest worden aangesproken. Daarna was het een kwestie van pure kracht en snelheid aangezien bij opdracht zeven het circuit van Assen werd aangedaan en men middels een skeltertrein zo snel mogelijk een parcours moest afleggen. De laatste opdracht betrof de Limburgse Amstel gold race en daarbij moesten de deelnemers met het bekende Tv spel uit Holland Sport al fietsend hun mini varianten zo snel mogelijk aan de finish brengen.

De opdracht voor onderweg leek pittig maar toch wist 75% van de deelnemers met het juiste antwoord te komen “Commissaris van de Koning”.

De mysterieuze Germaan was kennelijk ook niet de zwaarste hindernis dit jaar.  Een aantal zogenaamd “lastige” tips bleken helemaal niet zo lastig te zijn en wezen al snel in de richting van Willie Verbeet.

Uiteindelijk wist de groep van Nevin Kamps haar titel te prolongeren en bestegen zij voor het tweede jaar op rij, de hoogste trede. De groep van Kay Tassenaar werd tweede en Yvonne Lamers pakte de derde plek.

De inwendige mens werd onderweg goed verzorgd en ook het feest na afloop, onder de muzikale begeleiding van DJ JOJO, was weer groots en gezellig

Klik hier voor het fotoalbum

https://myalbum.com/album/PwUUabDekyZ7

Reacties zijn uitgeschakeld.