Germania heeft de uitwedstrijd zondagmiddag met 0-2 gewonnen van RODA ’28. Hier was niets op af te dingen.

Germania was de gehele wedstrijd de betere ploeg en nam dan ook meer als verdiend de drie punten mee naar Groesbeek. Jordy Wijnhoven en Maks Nas zorgden voor de doelpunten.

Beenbreuk

Het verwijt wat men de ploeg kan maken is dat de uitslag veel hoger had kunnen en moeten uitvallen. Smet op de wedstrijd; de zware blessure die Frenk Wouterse opliep. Na ruim een half uur spelen moest hij van het veld worden gedragen, later op de avond bleek dat hij zijn scheenbeen heeft gebroken.

RODA thuis 1,5 jaar ongeslagen

Germania liet van meet af aan zien waarvoor men gekomen was, drie punten. Men zette de thuisploeg, die thuis al anderhalf jaar ongeslagen waren, meteen onder druk. In balbezit ging men in hoog tempo richting het doel van de gastheren. Dit leverde na tien minuten al de openingstreffer op. Luuc Arntz ging op de vleugel goed voor en gaf een voorzet op de inkomende Jordy Wijnhoven die beheerst de bal achter de doelman schoof: 0-1.

Simpel naar overwinning

Hierna nam Germania wat gas terug waardoor RODA wat in de wedstrijd kwam maar echt gevaarlijk wist men niet te worden. In de 35e sloeg dus het noodlot toe voor Frenk Wouterse. Maks Nas was zijn vervanger die een kwartier na rust de 0-2 liet aantekenen. Ook na rust controleerde Germania de wedstrijd. De ploeg uit Winssen wist hier weinig tegenover te stellen en de goalie van Germania kreeg dan ook weinig te doen.

Drie punten dus voor de ploeg van trainer Wouterse maar een triest verhaal dus voor zijn zoon Frenk.