Kay, je bent na een aantal jaar weer terug bij Germania, hoe voel je jezelf bij de club?

Na 2,5 seizoen in Duitsland te hebben gespeeld en 1 jaar bij Alverna voelt dit, letterlijk en figuurlijk, als thuiskomen, ondanks dat ik destijds op een vervelende manier ben vertrokken ben ik Germania altijd met liefde blijven volgen.

Je hebt de technische commissie bijgestaan met het samenstellen van de selectie, ben je tevreden met de wijze waarop dit uiteindelijk gevormd is?

Ja, we hebben een fantastische groep staan met een goede mix.
Het heeft een hoop energie gekost om mensen te overtuigen omdat de club een nieuwe weg is ingeslagen en het voor iedereen compleet nieuw was.

Mijn rol hierin was het leggen van de contacten, spelers enthousiasmeren en afspraken plannen met de trainer.
Bij enkele nieuwe spelers heb ik als luisterend oor bij het gesprek gezeten.

Het mooie is dat, nu we een aantal maanden onderweg zijn, de jongens die helaas niet voor ons hebben gekozen volgend jaar wel graag bij ons willen spelen.

Na een aantal jaren zijn Wim Wouterse en Peter Gerrits weer terug bij Germania, heb je daar ook nog een rol ingespeeld?

Wim kende ik natuurlijk heel erg goed, zowel sportief als privé, en we hebben al eerder succesvol samengewerkt. Ik wist dat Wim ging stoppen bij Beuningse Boys en heb dat gelijk doorgegeven aan het bestuur en zij zijn er vervolgens mee aan de slag gegaan.

Voor de club was het belangrijk om herkenbaarheid in de technische staf terug te krijgen, met Peter had ik gelijk een klik en hij is ook erg belangrijk geweest in
het leggen van de contacten met de jongens uit Groesbeek.

Over de wedstrijd van vandaag tegen Roda, welke met 0-2 gewonnen is, wat vond je van deze wedstrijd?

De eerste 25 minuten speelde we denk ik het beste voetbal wat ik tot nu toe dit seizoen heb gezien, na de 0-1 zakte we wat weg en gingen we mee in het spel van Roda.
Na de blessure van Frenk was het team even down (denk toch wel van de schrik). In de rust heeft de trainer ons weer op scherp gezet en daardoor kwamen we fris uit de kleedkamer.
De tweede helft hebben we degelijk gespeeld, een goede teamprestatie geleverd met een goede overwinning maar helaas wel met een smet op deze winst vanwege de ernstige blessure van Frenk.

Wat is de doelstelling van Germania dit seizoen?

Wij willen graag in de top van de 3e klasse mee draaien met leuk en aantrekkelijk voetbal en zo lang mogelijk meespelen om de prijzen.

Wil jij, als aanvoerder van het eerste elftal, nog wat kwijt aan de leden van Germania?

Wij zijn ‘’samen’’ Germania, als ik zie wat de club op dit moment voor een stappen zet dan maakt me dat enorm trots.
Het glas is gelukkig weer half vol bij Germania…

We hopen jullie weer te zien bij de volgende wedstrijd!

Reacties zijn uitgeschakeld.