Voor Germania stond gisteren de thuiswedstrijd tegen D.V.O.L. uit Lent op het programma. De wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0. De kansen waren zeer schaars en de uitslag deed dan ook recht aan het spelbeeld.

Trainer Wim Wouterse had zijn elftal op twee plaatsten gewijzigd ten opzichte van het duel tegen Vitesse ’08. Daan de Groot was terug na zijn schorsing, hij verving de geblesseerde Wesley Kersten en Jesse Peters kreeg op linksbuiten deze keer de voorkeur boven Luuc Arntz.

In de beginfase van de wedstrijd zorgde Jesse Peters met een paar prima acties een aantal keren voor dreiging, maar dit resulteerde niet in grote kansen voor Germania. Het enige gevaarlijke moment in de eerste helft was een schot van Sven Klaassen met een lastige stuit voor D.V.O.L.-keeper Justin Ingelse.

D.V.O.L., dat uit de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt had gesprokkeld, hanteerde een zeer behouden tactiek en Germania had het lastig om daar doorheen te voetballen. Ook in de tweede helft waren de echte kansen derhalve weer schaars. Toch had Germania de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken toen Tyrone van den Broeke vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de achterlijn haalde en Romano Jansen op maat bediende. Het schot van Romano Jansen ging echter via de buitenkant van de paal naast.

Een minuut voor het einde kreeg Germania bijna nog het deksel op de neus toen Jeffrey Aalders onderuit gleed. Jens Arnouts kon hierdoor de bal veroveren en Luuk Geerlings in staat stellen om te scoren. Zijn inzet was echter slap en zonder overtuiging en dus een gemakkelijke prooi voor Momchil Kolev.

Voor Germania staan er nu twee lastige wedstrijden op het programma. Komende zondag uit tegen HAVO in Haalderen en vervolgens op 15 december de derby thuis tegen Rood Wit. Tussendoor speelt Germania op dinsdag 10 december de bekerwedstrijd tegen Leones in Beneden Leeuwen.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Yannick Stegehuis (78. Tyrone van den Broeke),  Daan de Groot, Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen (80. Soufiane Dadda), Sven Klaassen en Jesse Peters (80. Luuc Arntz).