Germania mocht vanmiddag eindelijk weer aan de bak in de competitie. Na een vrij weekeinde en een bekerweekeinde mocht Germania aan treden tegen hekkensluiter Vitesse ’08 in Gennep. Na een hoopgevend begin bleef Germania uiteindelijk steken op 2-2, hetgeen een juiste afspiegeling was van de verhoudingen op het veld.

Binnen een minuut keek Germania al bijna tegen een achterstand aan, maar Momchil Kolev wist een inzet van Joey van Krevel knap tot hoekschop te verwerken.

Daarna brak er een sterkere fase van Germania aan. Dit resulteerde in de 9e minuut in de voorsprong. Nadat Stan Janssen in eerste instantie op keeper Lex Wever stuitte kon Joey Willems vrij simpel de 0-1 binnen schieten.

Een minuut later had deze voorsprong verdubbeld moeten worden. Luuc Arntz kon onbedreigd op Lex Wever af, maar hij was vervolgens besluiteloos waardoor eerst de keeper en vervolgens een verdediger alsnog in konden grijpen. Een tiental seconden later kon diezelfde Luuc Arntz een afgemeten voorzet inkoppen, maar hij kopte de bal recht in de handen van Wever.

Na een kwartier spelen was de thuisploeg weer gevaarlijk toen Sylvano van den Brink in de zestien weg kon draaien, maar zijn schot verdween via de buitenkant van de paal naast het doel van Kolev. Even later kwam Germania goed weg toen een bal tegen de elleboog van Juul Loeffen als niet opzettelijk werd beoordeeld door scheidsrechter Mario Grens.

Na een half uur leek Germania de wedstrijd weer onder controle te kijken. Vlak voor rust viel de gelijkmaker echter alsnog uit het niets. Een onterecht gegeven corner werd bij de eerste paal binnen het 5 meter gebied ingekopt door Stijn Verhoeven, waarbij Momchil Kolev niet geheel vrijuit ging.

Waar de gelijkmaker enkele minuten voor het rustsignaal viel, kreeg Germania binnen enkele minuten na de rust wederom een klap te verwerken. Een ingreep van Jeffrey Aalders binnen de zestien werd als onreglementair beoordeeld. De naar aanleiding hiervan gegeven strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Sylvano van den Brink: 2-1.

Na deze tegenslag volgde de sterkste fase van Germania, waarbij het Vitesse ’08 nadrukkelijk de wil oplegde. Na drie kwart wedstrijd resulteerde dit in een aantal grote kansen voor Germania. Eerst vond Luuc Arntz het houtwerk op zijn pad en even later was de inzet van Juul Loeffen te zacht om Lex Wever echt in verlegenheid te brengen.

Een klein kwartier voor het einde kwam Germania langszij. Een ingooi werd doorgekopt door Luuc Arntz, waarna Stan Janssen de bal met een stuit in het doel kon schieten: 2-2.

Ook in de daarop volgende fase bleef Germania doordrukken, maar dit werd jammerlijk onderbroken door een blessure van Wesley Kersten, die op een brancard het veld moest verlaten. Door deze lange onderbreking liet arbiter Grens ruim tien minuten na spelen, maar dit leidde helaas niet meer tot echt grote kansen voor Germania.

Hiermee kwam Germania niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Germania schiet hier niet echt veel mee op, Vitesse ’08 heeft de laatste plaats hiermee cadeau gedaan aan Estria.

Volgende week volgt er weer een herkansing voor Germania. D.V.O.L. uit Lent komt dan op bezoek op Sportpark Noord. Na twee thuisnederlagen wordt het dan weer eens tijd om de volle buit te halen.