π‘«π’Šπ’• π’˜π’‚π’” 𝒉𝒆𝒕 π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’…, π’–π’Šπ’•π’”π’π’‚π’ˆπ’†π’ 𝒆𝒏 π’π’Šπ’†π’–π’˜s 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒉𝒆𝒕 π’—π’π’π’“π’ƒπ’Šπ’‹π’† π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’…

Krayenhoff – Germania 3️⃣-1️⃣

Germania beloond zich zelf niet

Germania trad vanmiddag aan in Nijmegen om daar te spelen tegen de ongeslagen koploper Krayenhoff. Na een 2-1 achterstand bij rust was de einduitslag 3-1. Met name op basis van de tweede helft had Germania zeker een punt verdiend maar verzuimde om zichzelf te belonen.

De Germanen kwamen al snel met 1-0 achter. Tot tweemaal toe werd de bal in de voeten van de tegenstander geschoven, wat de inleiding was van de 1-0.

Germania rechtte de rug en kwam al snel weer langszij. Een uitstekend genomen hoekschop werd door Atilla Ercan fraai binnen gekopt; 1-1. Toch moesten de bezoekers met een 2-1 achterstand de thee opzoeken. De scheidsrechter wuifde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter ten onrechte weg wat de inleiding was van een hoekschop. Vanuit de hoekschop werd het klungelig 2-1.

Na rust een uitstekend spelend Germania. Men zette Krayenhoff goed vast en was wat nauwkeuriger in balbezit. De ploeg van trainer Jeffrey Kooistra creΓ«erde een paar goede kansen maar de doelman was een sta in de weg. De mooiste kans kreeg Ludo Veldman. Een uitstekende aanval over rechts werd goed en laag voor gezet maar de inzet van Ludo ging rakelings langs het doel. Ook daarna kregen achtereen volgens Emir Tiganj, Stefano Verburg en de ingevallen Jordy Rutten uitstekende kansen maar hadden geen succes.

Acht minuten voor tijd mocht Krayenhoff een vrije trap nemen, de bal kwam bij Theo Dams die de bal in een keer op zn pantoffel nam, een wereldgoal waar Jeffrey Hendriks volkomen kansloos was; 3-1.

Germania 3 – DVSG 2 8️⃣-2️⃣

Germania zaterdag 3 weet weer wat winnen is!

Ondanks een slap begin van de wedstrijd Γ©n een wereldgoal van DVSG wist Germania een 0-2 achterstand om te draaien in een 3-2 voorsprong voor de rust. In de tweede helft was Germania heer en meester, kans op kans werd gecreΓ«erd en benut! Schitterende doelpunten waren te zien deze middag, van beide kanten, wat uiteindelijk resulteerde in een 8-2 overwinning voor de mannen van noord die duidelijk een maatje te groot waren voor DVSG.

Germania Veteranen – SC Milsbeek Veteranen 8️⃣-2️⃣

Op de late zaterdagmiddag kwamen ook de Germania veteranen weer eens in actie. Deze mannen spelen puur op ervaring en lezen het voetbalspelletje zo goed dat er zelden een meter teveel wordt gelopen. Tegenstander Milsbeek, sportief en altijd postief, bood een helft goed weerstand waardoor beide teams met 2-1 in het voordeel van Germania van kant wisselden.

Na rust een geheel ander beeld, voornamelijk vanwege het feit dat Germania een iets jonger veteranenteam heeft vielen de doelpunten vrij vlot. Uiteindelijk werden de handen geschud na een 8-2 uitslag en konden de veteranen van Noord een welverdiende douche pakken. Wanneer zij opnieuw het veld opgaan is nog niet duidelijk maar er is wel altijd spektakel. (De fotograaf was afwezig dus sfeerbeelden zijn helaas niet gemaakt).

Germania J012 – SC Bemmel JO12 5️⃣-2️⃣

Op de koude zaterdagochtend mochten de talentjes van het onder de 12 team aantreden tegen nummer 1 Bemmel.

Het was over en weer een wedstrijd waarin zowel Bemmel als Germania verschillende kansjes kregen. Al snel na een minuut of 10 kwam Bemmel met 0-1 op voorsprong. Germania kwam na een goeie actie vanaf links weer op 1-1. Met een zeer fanatieke trainer Jan Derksen langs de lijn, werd het vervolg van de wedstrijd al snel duidelijk. Germania nam de overhand en had het betere van het spel en leek dan ook snel richting een grote uitslag te gaan.

Bemmel deed vlak voor tijd nog wel wat terug door de aansluitingstreffer te maken en de 4-2 op het scorebord te zetten, maar Germania counterde mooi naar een 5-2 overwinning. Een terechte en verdiende overwinning van onder de 12 van Germania tegen de nummer 1 Bemmel, op naar volgende week!

Germania JM-08 – Heumen J08 1️⃣2️⃣-4️⃣

Germania JO8-1 wint met ruime cijfers van Heumen JO8-1

Ondanks dat de Germanen al vroeg op achterstand kwamen, was het vandaag weer genieten van een leuke pot. Mooie goals, veel inzet en goed samenspel zorgde uiteindelijk voor een 12-4 overwinning. Volgende week spelen we nog eenmaal thuis en dan komt Orion op bezoek op sportpark Noord.

Germania Zaterdag 2 en Germania Dames 1 waren vrij dit weekend.