π‘«π’Šπ’• π’˜π’‚π’” 𝒉𝒆𝒕 π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’… πŸŸ’πŸ”΄

Germania wint uitwedstrijd in Afferden

Germania heeft de uitwedstrijd tegen Victoria β€˜25 met 1-3 gewonnen. Na een vroege 1-0 achterstand wist men snel hierna de wedstrijd na zich toe te trekken en werd de rust met 1-2 voorsprong bereikt. De tweede helft controleerde men de wedstrijd en wist de marge nog te verdubbelen.

De equipe van ad interim trainer Tonnie Heijmans begon slecht aan de wedstrijd. Door de regen, straffe wind dwars over het veld en een erbarmelijk slecht veld waren de omstandigheden weliswaar niet ideaal. Men was te afwachtend, wonnen geen duels en was de passing onnauwkeurig. Dit resulteerde in de 12e minuut in een 1-0 achterstand. Na deze vroege tegengoal begreep men dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Nu pakte men wel het initiatief en hield de bal steeds beter in de ploeg.

Eerst was het Sven Klaassen die een goede mogelijkheid over zag gaan en even later eindigde een poeier van Dylan Siroen op de paal. Na een half uur spelen kwam Germania op gelijke hoogte. Sven Klaassen frommelde de bal over de doellijn; 1-1. Nog voor rust kwam de ploeg van β€˜Noord’ op voorsprong. Een mooie combinatie eindigde uiteindelijk bij Colin Leenders die raak schoot; 1-2. De voorsprong had voor rust nog groter kunnen zijn maar de goed spelende Thomas van Mossel zag zijn schot gekeerd worden en een hoekschop van Boy van de Beek werd van de lijn gehaald.

Na rust werd de marge wel meteen verdubbeld. Boy van de Beek schoot vanaf een meter of twintig de bal in de kruising; 1-3. Hierna kregen de Germanen nog tal van mogelijkheden maar de bal wilde er maar niet meer in. De thuisploeg kon hier verder niets tegenover zetten en Germania doelman Bart van de Beek kon zo makkelijk zijn doel schoon houden. Eindstand 1-3.

De komende twee duels zijn beiden tegen Rood Wit. De eerste wedstrijd is op maandag, 2e Paasdag, in de Breedeweg. Aanvang 14.00 uur.Β

De tweede wedstrijd is zondag 7 april op sportpark Noord, aanvang 14.30 uur. Na afloop is er dan muziek in het clubhuis. De Moonlights zullen dan vanaf 16.00 uur voor de muzikale klanken zorgen.

Zaterdag 2 wint topper uit bij Alverna

Met een flinke dominantie hebben de Germanen afgelopen zaterdag met 1-4 de topper uit bij Alverna eenvoudig gewonnen.

Doelpunten gemaakt door;
Jona
Mitch
Jesse
Melvin

Quote van een vaste zuupporter:
Het bier naar de wedstrijd was beter dan de wedstrijd zelf. Proost op weer een overwinning.

Germania VR1 veegt SC Millingen van de matΒ

Deze zondag speelde Germania tegen SC Millingen, een nieuwe ploeg in de competitie die niet mee speelt voor de stand. Helaas, want dit had ons doelpuntensaldo omhoog gegooid. De score werd geopend door Bo. En zo ging dit de hele eerste helft als een malle. 0-2 Iris J. De 0-3, 0-4 en de 0-5 door Nika. De 0-6 door Britt N. De 0-7 en 0-8 weer door Nika en om het voor de eerste helft af te ronden de 0-9 door Iris J. In de kleedkamer werd er dan ook weinig besproken, behalve dat er weinig uitdaging in de wedstrijd te vinden was.Β

In de tweede helft ging Germania wat mee in het niveau van Millingen. Wat er eigenlijk 20 hadden moeten zijn werden er 13. 0-10 Bo, 0-11 Iris, 0-12 Naomi en de laatste door Britt N. 0-13.Β

Deze wedstrijd was voor 2 van onze blessure dames een prima kans om weer te starten, zo heeft Dani haar eerste 20 minuten na 5 maanden blessure weer mogen spelen. In het laatste kwartier van de wedstrijd maakte ook keepster Maike na 1.5 jaar blessure en revalidatie haar re-entree in de wedstrijd en heeft ook zij haar eerste minuten weer gemaakt.

Volgende week maandag speelt Germania VR1 tegen Brakkestein om 11uur op eigen veld.

Germania veteranen speelde vandaag tegen Milsbeek veteranen

In de sportieve wedstrijd kwam Germania al snel op 1-0 door Thomas, een van richting veranderd afstandsschot vloog binnen. Germania bleef de bovenliggende partij wat al snel resulteerde in de 2-0, er ging een mooie combinatie aan vooraf, wederom Thomas die scoorde.

Milsbeek kwam wat beter in de wedstrijd, een 2 tal mooie reddingen van Wout voorkomt dat de 2-1 valt.Β  Vervolgens komt Bernaldo vrij voor de keeper maar helaas laat hij het netje niet bollen, dus geen 3-0.

Door een verkeerde terugspeelbal van Thomas word het dan toch 2-1. Dan al snel bijna de 2-2, Milsbeek probeert de ver voor zijn goal staande Wout te passeren maar de bal gaat gelukkig voor Germania naast.

Een mooi actie van Fuupke maar de keeper van Milsbeek voorkomt de 3-1. In de 2e helftΒ maakt Woepertje de 3-1 met een mooi afstandsschot. Vervolgens doet Bernaldo hetzelfde, hij maakt de 4-1, wederom een afstandsschot.

Corner Milsbeek, een mooie voorzet waardoor een speler van Milsbeek kan inkoppen, maar onze keeper Wout red schitterend. Thomas maakt vervolgens de 5-1, even later een mooie combinatie tossen Roy en Bernaldo, Germania maakt er vervolgens 6-1 van door een doelpunt van Bernaldo.

Net voor het einde van de wedstrijd maakt Milsbeek de 6-2. In het clubhuis werd de wedstrijd nog even geΓ«valueerd onder het genot van een drankje.