𝑫𝒊𝒕 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒘𝒆𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅 🟢🔴
𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗯𝗲𝘄𝗶𝗷𝘀𝘁 𝘇𝗶𝗰𝗵𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗹𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗲𝗻𝘀𝘁
Germania is vanmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Jeugd verloor men met 1-2. Op een kletsnat sportpark Noord zaten de Germanen geen moment in de wedstrijd en haalden het niveau van de laatste wedstrijden lange na niet.

Toch begon Germania nog goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor Germania en werd bij vlagen ook gevaarlijk. Tot tweemaal toe kwam een fraaie steekpass op Sven Klaassen net niet aan. Toen na twintig minuten het eerste schot op doel van Germania doelman Jorick Roelofs kwam was het meteen raak. Vanaf een meter of twintig zag de aan de grond genagelde Roelofs de bal in de bovenhoek verdwijnen; 0-1.

Germania ging op zoek naar de gelijkmaker maar ging steeds meer tegen zichzelf voetballen dan tegen de gasten uit Ede. FC Jeugd begon al meteen tijd te rekken en was zeer irritant, de ploeg van trainer Henny Queens ging hierin mee maar dit kwam het spel niet ten goede.

Na rust tapte Germania in eerste instantie uit een ander vaatje. Dit leverde in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker op. Een mooie combinatie op links tussen Boy van de Beek en Osama Salem bracht de bal bij Sven Klaassen die deze kans in twee keer wist te verzilveren; 1-1.

Germania ging op zoek naar de tweede treffer, kreeg de kansen hier ook voor maar kreeg tien minuten voor het einde de kous op de kop. Een razend snelle counter van FC Jeugd werd uiteindelijk fraai ingekopt; 1-2.

Deze klap kwam Germania niet meer te boven hoewel Boy van de Beek in de slotminuut nog een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker maar zijn inzet ging over het doel.
Hierdoor was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Uithuilen en weer verder, kan gebeuren. Woensdag as al want dan komt JVC ‘31 naar sportpark Noord voor de tweede ronde om de KNVB districtsbeker, aanvang 20.00 uur.

𝑷𝒖𝒑𝒊𝒍 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒘𝒆𝒆𝒌
Charifa Gonzales

𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗩𝗥𝟭 𝘄𝗶𝗻𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿𝘁𝘂𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗩𝗔!
Deze zondag speelde Germania thuis tegen nieuwkomer in de competitie; GVA. De wedstrijd die met geluk droog gespeeld werd begon gelijk op. Germania speelde wegens blessures en ziekte met maar een enkele wissel op de bank. Er werd dus veel verwacht van de dames. Na een halfuur spelen viel het eerste doelpunt in het voordeel van Germania. Gemaakt door Iris J. Vlak voor het eerste fluitsignaal maakte Britt de 2-0. Ondanks dat de wedstrijd gelijk begon werd duidelijk dat Germania de boventoon had op voetballend niveau. Met deze veilige voorsprong is de opstelling in de rust gewisseld naar 4-3-3.

En met resultaat! Germania bleef gaan. Vlak na start tweede helft tikte Iris J de volgende goal binnen en hierna nog een! Om de hoge stand op het scorebord af te maken, maakte Bo nog een prachtgoal via de binnenkant van de paal. De wedstrijd werd afgefloten met 5-0 in het voordeel van Germania.

𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗼𝟭𝟰 𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘄𝗼𝗴𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗱𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗕𝗲𝗺𝗺𝗲𝗹
Het was wel bewogen wedstrijd met heel veel kansen voor Germania. We hebben de 0-1 van Fadi gelukkig weten te behouden. Waardoor het een spannende wedstrijd was.

𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗼𝟭𝟬 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗶𝗲𝘀𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗔𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗲𝘀 𝘂𝗶𝘁.
In de eerste helft waren de grootste kansen voor Germania en net voor de rust scoort Judy de 0-1. Na de rust werd er al snel gescoord door Achilles. 1-1. Daarna was van het goede spel van Germania in de eerste helft maar weinig over. Achilles maakt snel achter elkaar 4 doelpunten en staat ineens 1-5 voor. Charifa maakt nog een doelpunt voor Germania 2-5 waarna Achilles de eindstand op 2-6 brengt.