Germania weet weer wat winnen is

Na vijf nederlagen op rij wist Germania zondag weer een keer te winnen. In de thuiswedstrijd tegen DVOL werd met 4-0 gewonnen. Na een 0-0 ruststand was het de ingevallen Sven Klaassen die zeven minuten voor tijd de score opende. Luuc Arntz 2x en Romano Jansen, strafschop, maakte de vier vol.  Hierdoor kan Germania sinds lange tijd weer drie broodnodige punten bijschrijven.

Hoewel Germania de eerste helft de iets wat betere ploeg was leverde dit weinig tot niets op Een achterwaartse kopbal van Wijnhoven viel op het dak van het doel en even later kwam Wijnhoven net te kort na een voorzet van Romano Jansen. Diezelfde Jansen schoot een vrije trap na een half uur spelen rakelings over het doel. Het eerste gevaarlijke moment van de gasten was twee minuten voor rust. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd echter over geschoten.

Na rust zagen we een ander Germania. Men zette hoog druk en binnen tien minuten kreeg men drie goede mogelijkheden. Tot tweemaal toe kon Enes Ozturk ver komen maar zijn inzet werd goed gepareerd door de Lentse doelman. Ook Yannick Stegehuis Kreeg nog een goede kans maar had weinig geluk. Na een fraaie aanval via Lars Gerrits en Jordy Wijnhoven kwam de voorzet bij Luuc Arntz die van dichtbij niet kon scoren.

In de 80e minuut kreeg ook DVOL een dot van een kans, van dichtbij wist de aanvoerder van DVOL echter de bal niet achter Germaniadoelman Momchill Kolev te krijgen. De wedstrijd dreigde te eindigen als dat die begonnen was maar plotseling was alles anders. De ingevallen goaltjesdief Sven Klaassen zette Germania zeven minuten voor tijd met een fraai schot op 1-0. Of Germania hierna vleugels kreeg of dat DVOL als een kaartenhuis in elkaar stortte zal de vraag blijven maar binnen vijf minuten was het 4-0.

Eerst was het Luuc Arntz die zijn vrije trap rechtstreeks het doel in zag gaan; 2-0. Even later werd Daan de Groot onderuit getrokken binnen de zestien en vanaf elf meter maakt Romano Jansen geen fout; 3-0. En in de allerlaatste minuut was het opnieuw Luuc Arntz die scoorde; 4-0.