Germania gaat ronde verder na spektakelstuk

Op een druk bezocht sportpark, aan de energieweg in Nijmegen, traden de mannen van Germania aan tegen derdeklasser Blauw Wit, inzet is een plaats in de derde klasse.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat beide ploegen ‘hoog druk’ wilde zetten. Dit resulteerde in de 5e minuut al in de 1-0 voorsprong voor Blauw Wit.
Binnen het kwartier werd de stand al verdubbeld naar 2-0. Het leek dan ook een kansloze middag te worden voor de mannen van Mitch Derksen en Tom Verbeet die de honneurs waarnamen voor trainer Jeffrey Kooistra.

Na de 2-0 ging Blauw Wit wat verdediger spelen en kwam Germania wat beter in de wedstrijd. Net voor rust viel de aansluitingstreffer en zelfs ook nog de gelijkmaker dankzij doelpunten van Ludo en Atilla.

Beide ploegen begonnen weer met frisse moed aan de tweede helft. Blauw Wit nam weer het voortouw maar verder dan wat kleine kansjes kwamen ze niet.

Germania kwam na een klein kwartier weer meer op gang. In de 65e minuut werd een mooie aanval van Germania omgezet in een doelpunt; 2-3 door Emir.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd gingen de gastheren over tot het “alles of niets”spelen en in minuut 84 viel dan ook de 3-3 waardoor er verlengd moest worden.

Gelijk na de start van de eerste verlenging viel meteen de 4-3 binnen voor de thuisploeg. Germania rechtte meteen weer de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap op randje ‘zestien’ na een goede actie van Osama zorgde ervoor dat Thomas de bal in de lange hoek kon krullen en de 4-4 op het scorebord kon zetten.

Nog voor rust in de verlenging was het een bekeken balletje op Atilla die oog in oog kwam te staan met de keeper van Blauw Wit en fraai wist af te ronden; 4-5.

Het was nu tegenhouden voor Germania en enkel proberen om via de counter nog iets te forceren. Blauw Wit bleef komen maar grote kansen leverde dit niet op.

In minuut 108 kreeg Emir de bal op een meter of 25 van de goal, hij zag de keeper van Blauw Wit iets te ver voor zijn goal staan en stiftte vanaf die afstand de bal over de doelman van Blauw Wit; 4-6.

Over en uit zou je zeggen maar toch wist de thuisploeg nog terug te komen tot 5-6 maar hierna was de thuisploeg niet meer bij machte om het de ploeg van ‘Noord’ nog eens moeilijk te maken en moesten zij zich neerleggen bij een degradatie uit de derde klasse.

Germania heeft als team gevochten en daarmee ook verdiend de volgende ronde behaald.
Zij kunnen zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd richting promotie naar de derde klasse. Op zondag 11 juni is VIOS B in Beltrum de tegenstander.

Indien er voldoende animo is, zal er een supportersbus rijden naar Beltrum, lees meer!