Op een zonnig maar koud sportpark Noord heeft Germania in een wat rommelige wedstrijd met 2-1 van Arnhemse Boys gewonnen.

In de eerste helft was het vooral aftasten van beide ploegen waarbij de bezoekers uit Arnhem wat feller in de duels kwamen en daardoor vaker de tweede bal hadden om van daaruit enkele kansen te creëren.

Het was aan doelman Kolev te danken dat Germania in deze fase niet op achterstand kwam, bij twee grote kansen voor de bezoekers kwam hij snel uit de goal en wist hij inzetten tot twee keer toe te keren.
De aanvallers van Arnhemse Boys hadden het vizier ook niet op scherp staan en zij sprongen slordig om met de verkregen kansen.
Germania wist zich pas na een minuut of twintig onder de druk uit te spelen en kwam met goede combinaties beter in het spel maar zonder daarbij echt gevaarlijk te worden voor de goal.

Het was in de 32e minuut toch raak voor de Germanen, Sven Klaassen werd goed ingespeeld en met een slim geplaatst schot in de verre hoek wist hij de bal voorbij de doelman te krijgen;1-0.
Vrij kort na de openingsgoal kregen de Germanen direct de kans om de marge te vergroten maar De Groot wist na een steekbal van Klaassen wel de ver uitgekomen doelman te passeren maar de bal rolde aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn waarmee de ruststand van 1-0 een feit werd.

De tweede helft was amper bezig toen het Groesbeekse middenveld, met de prima spelende Frenk Wouterse, druk zette op de Arnhemse verdediging wat resulteerde in een aantal foute passes en een te korte terugspeelbal die werd opgepikt door Daan de Groot, hij wist de doelman te omspelen en deze keer lukte het wel om de 2-0 op het scorebord te zetten.

Arnhemse Boys ging vervolgens meer druk naar voren geven waardoor Germania in deze fase wat achteruit liep maar onder leiding van Heideveld en Tassenaar bleven de Germanen vrij makkelijk overeind.

Na een goed kwartier spelen viel toch de aansluitingstreffer. De rechtsbuiten van Arnhemse Boys werd (in buitenspelpositie) bereikt en hij wist vervolgens de spits in stelling te brengen maar hij werd gevloerd in de zestien. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en negeerde daarbij het terechte vlagsignaal van de assistent.
De penalty werd als een kadootje uitgepakt;2-1.

De wedstrijd speelde zich vervolgens vooral af op het middenveld waarbij Germania het betere positiespel speelde maar overtredingen aan beide kanten elkaar snel opvolgde wat het spelbeeld niet ten goede kwam.

In de eindfase moest Jacky Dobson het veld licht geblesseerd verlaten waarna Djorny Janssen, afkomstig uit de eigen Germania jeugd, hem kwam vervangen.

Voor beide teams waren er nog vrije trappen net buiten de zestien maar deze leverde geen doelpunten meer op zodat de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Germania.
De mannen van Noord nestelen zich met deze overwinning in de subtop en bezetten hiermee de vijfde plaats op de ranglijst.

Op Tweede Paasdag speelt Germania een uitwedstrijd tegen koploper HAVO in Haalderen, aftrap 14.00 uur.