Dramatische herstart voor Germania

Donderdagavond moest Germania naar Escharen om de inhaalwedstrijd tegen EGS ’20 te spelen. Een flitsende start zorgde binnen de minuut voor een 0-1 voorsprong, de thuisploeg kwam net voor rust langszij zodat beiden ploegen de thee opzochten met een 1-1 stand. Wat er in de thee gezeten heeft is een grote vraag want in de tweede helft zagen we een onherkenbaar Germania, men kwam er niet meer aan te pas en de EGS liep uiteindelijk uit naar een 6-1 overwinning.

De ploeg van trainer Jeffrey Kooistra begon zeer voortvarend. Binnen de minuut schoot Colin Leenders de 0-1 binnen. Nauwelijks twee minuten later had Germania de marge kunnen verdubbelen. Een uitstekende aanval eindigde bij David Mclaughin die een prima voorzet afleverde op Stijn van Oss die de bal via de paal het veld weer in zag komen.

Naarmate de eerste helft vorderde moest Germania steeds meer het initiatief over laten aan de thuisploeg. Helemaal toen Mitch Kersten grof uit de wedstrijd werd geschopt met een zware blessure als gevolg. Op slag van rust kwam de thuisploeg langszij; 1-1.

Meteen na rust moest Germania opnieuw een zware tegenslag incasseren. Ditmaal was het Colin Leenders die door een veel te zware overtreding het veld werd uitgetrapt. Hierna was het min of meer eenrichtingsverkeer en liep EGS uit na een uiteindelijk eindstand van 6-1. De frustratie liep bij de Germanen hoog op en tot overmaat van ramp moest Mike van de Broek met tweemaal vroegtijdig vertrekken en ook Donny Otten maakte het einde van de wedstrijd niet mee.