๐‘ซ๐’Š๐’• ๐’˜๐’‚๐’” ๐’‰๐’†๐’• ๐’˜๐’†๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’… – 28 januari 2024 ๐ŸŸข๐Ÿ”ด

Germania 1 laat onnodig punten liggen

Germania heeft zich zelf zondag in en tegen Ewijk flink tekort gedaan. Een voetballend beter Germania zag vier minuten voor tijd de thuisploeg langszij komen; 2-2. De ruststand werd met een 0-1 voorsprong bereikt. Bij winst was de ploeg van โ€˜Noordโ€™ verzekerd geweest van de eerste periodetitel. De eerstvolgende mogelijkheid om de periodetitel binnen te halen is nu op donderdag 8 februari as als dan de inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit op het programma staat.

De Germanen begonnen goed aan de wedstrijd. Men probeerde combinerend het doel van de thuisploeg te bereiken. Na ruim een kwartier leverde dit de openingstreffer op. Thomas van Mossel ontfutselde de bal, van een passeerde twee tegenstanders en schoof de bal beheerst binnen; 0-1.

De Groesbekers bleven het betere van het spel behouden maar verzuimde om nog voor rust de trekker over te halen zodat de rust met slechts 0-1 werd bereikt.

Na rust kwam de thuisploeg scherper uit de kleedkamer en dit leverde binnen de minut de gelijkmaker op; 1-1. Binnen vijf minuten stelde Germania weer orde op zaken. Nu was het Stefano Verburg die fraai scoorde; 1-2. Ook hierna verzuimde de Germanen om door te drukken. Doordat de scheidsrechter een aantal dubieuze beslissingen nam ontstond er irritatie bij de ploeg van โ€˜Noordโ€™. Zodanig dat men zich zelf uit het spel haalde. Vier minuten voor tijd kreeg men de kous op de kop. Vanuit een vrije trap scoorde Ewijk uit vermeend buitenspel positie; 2-2. Na een korte onderbreking resteerde er voor Germania nog 7 minuten om de winnende treffer te scoren, deze bleef echter uit zodat men met slechts een punt genoegen moesten nemen.

Het programma ziet er voor Germania 1 de komende weken als volgt uit;
4 februari as; Germania – FC Kunde (eerste wedstrijd in de tweede periode)
8 februari as; Germania – Blauw Wit (11e wedstrijd in de eerste periode)
11 februari as; Vrij ivm Carnaval
17 februari as; Spcl. Brummen – Germania, KNVB bekerwedstrijd
25 februari as: HAVO – Germania 9tweede wedstrijd in de tweede periode)

Germania zaterdag 3 start goed na de winterstop
SV Nijmegen, De nummer 3 van de competitie kwam op bezoek op sportpark noord. Germania begint sterk aan de wedstrijd en zorgt ervoor dat Nijmegen niet echt aan het voetballen komt en het op de lange bal gooit. Daarin tegen creรซert Germania aardig wat kansen en heeft het recht op een penalty, maar de scheidsrechter twijfelt en legt hem zo eerlijk als die is de bal buiten het strafschopgebied en loopt het helaas op niets uit. Niet veel later stuurt Melvin Edi diep die de bal langs de keeper speelt en de Germanen op 1-0 voorsprong zet.

Na rust probeert Nijmegen op gelijke hoogte te komen door een paar goede pogingen van afstand maar de lat red. Germania gaat op zoek om de voorsprong te verdubbelen en doet dat, Edi geeft de bal voor en door de kluts eindigt de bal in het netje door een eigen speler van Nijmegen 2-0. Germania is gretig en blijft gaan maar iemand die met de vlag in de hand staat steekt daar een stokje voor en vlagt het een en ander af. Nijmegen probeert terug in de wedstrijd te komen maar Kay houd zijn doel schoon. Germania krijgt veel ruimte en voetbalt er redelijk makkelijk doorheen, wederom is het Edi die een schot lost en de bal hard onder in de hoek ramt en daarmee de wedstrijd beslist. De punten blijven op noord en Germania klimt omhoog. Eindstand 3-0

Germania JO10 tegen Achilles ’29
Na even gespeeld te hebben kwamen we op een 0 – 1 voorsprong door een goal van Bodi. Even later viel de gelijkmaker. Vlak daarna viel de 2 – 1 en dat liep gedurende wedstrijd uit tot een 6 – 1 achterstand.
Uiteindelijk wist Bodi aan het einde van de wedstrijd nog de 6 – 2 te maken.

o9 begint sterk in hogere klasse
Afgelopen zaterdag speelde de o9 haar eerste wedstrijd in de 2e klasse tegen vv Alverna o9-1. We startten sterk en behaalden al snel een voorsprong van 0-3. Germania kreeg enkele goede kansen om de score verder uit te breiden, maar de scherpte ontbrak voor het doel. Dit gaf Alverna de gelegenheid om terug te komen tot 2-3. In deze fase nam de druk van Alverna toe en was get wachten op de gelijkmaker. De 2-4 die gemaakt werd door onze keeper, zorgde voor een hoorbare vreugde in de wijde omgeving!

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-6 overwinning voor Germania, en we kijken terug op een plezierige en leerzame wedstrijd. Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen de Treffers JO9-2 om 9.30 uur