𝑫𝒊𝒕 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒘𝒆𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅 🔴🟢
Germania 1 wint overtuigend in Winssen
Germania heeft in de uitwedstrijd tegen RODA ‘28 een mooie en verdiende overwinning geboekt. Nadat men de rust had bereikt met een 0-1 voorsprong liep men de tweede helft uit naar een uiteindelijke ruime overwinning; 0-4. Hiermee herstelt Germania zich prima van het teleurstellende gelijkspel van vorige week.
De eerste fase van de wedstrijd kenmerkte zich door het feit dat de leidsman wel heel veel liet toestaan. Er werd links en rechts flink geschopt maar het leek wel of de man in het zwart geen fluitje bij zich had.
De eerste kans was voor de goed spelende Colin Leenders. Zijn inzet ging echter centimeters aan de verkeerde kant van de doelpaal. Germania voerde de druk op en zocht combinerend de aanval. Boy van de Beek nam de zoveelste hoekschop en dit leverde de voorsprong op. Sven Klaassen wist de bal achter de doelman van de thuisploeg te krijgen; 0-1. Met deze marginale voorsprong werd de thee opgezocht nadat een speler van RODA na een harde charge op Fatih Cikaci vroegtijdig mocht gaan douchen.
Na rust wilde Germania snel de wedstrijd beslissen maar steeds was de eindpass te onnauwkeurig om te kunnen scoren. RODA loerde op de counter en kwam er heel af en toe snel uit. Zo ook rond de 65e minuut, Tyrone van den Broeke maakte een overtreding die met geel af gedaan had kunnen worden maar de scheids vond dat het een doorgebroken speler was en zo kon dus ook hij vroegtijdig de kleedkamers opzoeken.
Hierna besliste Germania echter snel de wedstrijd. Thomas van Mossel liet de doelman met een bekeken schot kansloos; 0-2. Nauwelijks vijf minuten later besliste de Groesbekers de wedstrijd. Fatih Cakici ging alleen op de doelman af maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. De door hem zelf genomen hoekschop werd ingekopt door Sofian El Kaddouri; 0-3.
Het slotakkoord was voor Bart Janssen die in de laatste minuut het vierde doelpunt scoorde en daarmee de eindstand van 0-4 op het scorebord zette.
Komend weekend is Germania vrij. Op zondag 24 maart staat de wedstrijd tegen Victoria ‘25 in Afferden op het programma.
Germania 2 wint met 5-2 van AWC.
Onder leiding van een prima fluitende Nino Vugts wist Germania 2 afgelopen zaterdag ruim van AWC uit Wijchen te winnen. Grote man aan de kant van de Germanen was Wesley Janssen die met 4 goals een belangrijk aandeel had in de overwinning. Volgende week zaterdag speelt Germania 2 de derby thuis tegen de Treffers, aanvang 15:15.
Germania 3 deelt de punten met de koploper!
Dit weekend kwam koploper SC Millingen op bezoek op sportpark noord! Germania heeft veel onnodige punten laten liggen dit seizoen en weet dat het bovenin mee hoort te draaien. Goed moment om zich te bewijzen tegen het ongeslagen SC Millingen! In het begin van de wedstrijd zijn beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar het is Millingen die na zo’n 20 minuten spelen op 0-1 voorsprong komt. Germania laat de koppies niet hangen en gooit alles in de strijd wat beloond word, Jorick ontvangt de bal en volleerd deze prachtig achter de doelman van Millingen en zorg ervoor dat de stand gelijk staat, 1-1 wat ook tevens de ruststand is. 2e helft zet Millingen aan en dwingt wat kansen af maar verzuimt te scoren. Niet veel later komt Millingen alsnog weer op voorsprong, 1-2 maar niet voor lang! Germania profiteert van een fout van Millingen en komt weer op gelijke hoogte, 2-2. Germania krijgt door een goeie actie van Tycho nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen maar krijgt de bal niet achter de doelman. Aan de andere kant worden er ook nog wat kansen afgedwongen maar ook daar blijft een derde treffer uit. Zwaarbevochten wedstrijd wat door strijd resulteert in een gelijkspel. Eindstand 2-2.
Germania Vrouwen winnen met 2-3 van Spero
Ondanks de vele zieken in het team begon men goed aan de wedstrijd.
Er werd vooral op de helft van Spero gespeeld maar de bal wilde er niet in.
Opeens ontstond er een kans aan de andere kant en deze werd wel benut 1-0.
Germania had hier nog geen antwoord op gevonden en Spero kwam er plots overheen met de 2-0.
De Germania dames bleven vechten en eindelijk viel de goal toch door Iris J 2-1.
Vlak daarna werd Iris neergehaald in de zestien meter en Germania kreeg een verdiende penalty die werd benut 2-2.
Maar om de winst mee te nemen naar Noord was er nog 1 goal nodig en gelukkig werd deze gemaakt door Britt N 2-3 wat tevens de einduitslag was.
O9 behaalt overwinning in laatste minuut tegen fysiek sterk AWC
Afgelopen zaterdag speelden de jongens van onder 9 eindelijk weer een wedstrijd. De Germanen begonnen redelijk, maar misten te veel grote kansen. AWC, met een fysiek sterk elftal, benutte de halve kansen goed, wat resulteerde in een 3-5 stand aan het begin van de laatste 10 minuten. De kinderen toonden echter vastberadenheid en slaagden er uiteindelijk in om in de laatste minuut de score naar 7-6 te tillen. Een prestatie waar wij als begeleiding enorm trots op zijn, waardoor we dit seizoen 23/24 nog steeds ongeslagen zijn in de competitie.