๐‘ซ๐’Š๐’• ๐’˜๐’‚๐’” ๐’‰๐’†๐’• ๐’˜๐’†๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’… ๐ŸŸข๐Ÿ”ดโšฝ๏ธ
๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—น๐—ผ๐˜๐—ณ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ
Germania boekte vanmiddag in en tegen Ewijk een belangrijke 1-2 overwinning. Nadat kans op kans verloren ging kreeg men twintig minuten voor het einde de kous op de kop. Via een counter scoorde de thuisploeg geheel tegen de verhouding in 1-0. In de 85e en 87e minuut was het echter Thomas van Mossel die met twee geweldige doelpunten alsnog voor de drie punten zorgde.
Germania was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Men zette meteen druk op de bal en daar wist de thuisploeg weinig raad mee. Germania was veel in balbezit maar zodra de bal in de buurt van het zestienmetergebied van de thuisploeg kwam was het over. De eindpass was vaak onzuiver zodat echte kansen uitbleven. In de laatste vijf minuten lukte het de Germanen wel om de verdediging open te breken. Eerst had een inzet van Emir Tiganj geen resultaat en op slag van rust kwam Atilla Ercan oog in oog met de doelman van Ewijk maar schoof de bal rakelings naast het doel.
Na rust een zelfde spelbeeld alleen nu stapelde de kansen voor Germania zich op. Osama Salem mikte op de lat en in de rebound kopte Emir Tiganj te zacht in zodat de bal van de lijn gehaald kon worden. Nadat de doelman van Ewijk een snoeiharde vrije trap van Thomas van Mossel onschadelijk maakte ontpopte hij zich om de held van de middag te worden. Twintig minuten voor tijd counterde Ewijk en scoorde plots de 1-0.
Hierna rechtte Germania de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het was de uitstekend spelende Thomas van Mossel die in de laatste vijf minuten verantwoordelijk was voor twee mooie treffers zodat de drie punten uiteindelijk mee gingen naar Groesbeek.
๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿญ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ก๐—ถ๐—ท๐—บ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—•๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ถ๐—ป
Germania begon de wedstrijd fel. Dit werd beloond met met een goal gemaakt door Nika binnen de eerste 10 minuten. Helaas verloor Germania hierna de controle en maakte Brakkestein twee tegen goals. Later de eerste helft wist Iris J een goal te maken, de tegenstander leek de bal van de lijn te halen hoewel deze er al over was. Deze goal werd onterecht afgekeurd omdat het buiten het zichtveld van de scheids lag.
Brakkestein maakte later de eerste helft nog een goal. De rust werd gefloten met een stand van 3-1 in het voordeel van Brakkestein.
In de tweede helft nam Germania gaandeweg weer de overhand. Door goed samenspel van Iris, Bo en Nika wist Nika een mooie 2e goal te maken. Met een aantal goede reddingen van onze 3e keepster Joyce en goed werk van de verdediging werd deze moeizame wedstrijd afgefloten met een stand 3-2.
๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐˜‡๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€!
Op een, voor de mannen van Germania 2, ongebruikelijk tijdstip van 11:30 uur werd er afgetrapt tegen UNI VV 2 op het sportcomplex van de Radboud Universiteit.
De eerste helft ging redelijk gelijk op met over en weer diverse kansen waarbij de complimenten in deze eerste helft voor de achterhoede waren.
Zij speelde goed op de buitenspelval en daardoor kregen de snelle spitsen van UNI (mede door het scherpe vlaggen van onze grensrechter) geen kans.
Na ruim een half uur spelen scoorde UNI dan toch de 1-0 die ontstond door een misverstand tussen Maarten en Tom.
Gelukkig gingen de kopjes van onze spelers niet hangen en nadat een goede lange bal van Bart terug werd gelegd op Wesley scoorde hij beheerst de 1-1 wat ook de ruststand was.
De tweede helft begon met fris bloed in de ploeg en dit pakte goed uit, er werd goed gecombineerd tussen de linies en na een schitterende lange bal van Remco (gehuurd van zaterdag 3) kwam Bart vrij voor de keeper en hij wist de 1-2 binnen te schieten.
Uni probeerde daarna de gelijkmaker te forceren maar door goed werk van de verdediging en van keeper Tom Verbeet viel deze niet. Aan de andere kant werd Bart weer eens gelanceerd en op snelheid scoorde Bart de 3-1.
De wedstrijd was daarmee wel beslist en zodoende waren er eindelijk weer eens 3 punten bij te schrijven voor de mannen van Noord!
๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—๐— ๐—ผ-๐Ÿญ๐Ÿฎ ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐Ÿฎ-๐Ÿฎ ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ ๐—•๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—น
๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—๐— ๐—ผ๐Ÿด-๐Ÿญ ๐˜„๐—ถ๐—ป๐˜ ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—™๐—ฎ๐˜€๐—ฒ ๐Ÿฏ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐Ÿฒ-๐Ÿฐ
In wederom een leuke wedstrijd tegen Eendrachtโ€™30 (incl. Vriendschappelijk was dit de 4e keer & ook in fase 4 spelen we weer tegen elkaar) won Germania met 6-4 van onze gasten uit Mook. Het spel ging op en neer en er zaten van beide teams mooie aanvallen bij. We kunnen terugkijken op een mooie ontwikkeling tijdens fase 3 waarin we leuke opgaande wedstrijden hebben gespeeld tegen veelal jongens teams. Volgende week start fase 4 met een thuiswedstrijd tegen OVB jo8-1.