๐‘ซ๐’Š๐’• ๐’˜๐’‚๐’” ๐’‰๐’†๐’• ๐’˜๐’†๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’… ๐ŸŸข๐Ÿ”ด

๐—š๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป!

In een vooraf bestempelde lastige uitwedstrijd in Haalderen tegen HAVO werd uiteindelijk een makkelijke overwinning voor Germania. Men kwam al vrij snel op een 0-2 voorsprong wat tevens de ruststand was. Ook na rust controleerde men de wedstrijd en uiteindelijk was het na negentig minuten 0-3.

Na negen minuten spelen viel al de openingstreffer. Stefano Verburg speelde zich in de zestien knap vrij en scoorde beheerst 0-1. Ook hierna dicteerde de ploeg van trainer Tonnie Heijmans de wedstrijd en was het eigenlijk wachten op de 0-2. Die werd binnen het half uur genoteerd. Een mooie combinatie tussen Thomas van Mossel en Boy van de Beek bracht de bal bij Wesley Kersten die met een bekeken stiftbal de doelman kansloos liet; 0-2.
Hierna kreeg Osama Salem nog een uitgelezen mogelijkheid om nog voor rust de wedstrijd in het slot te gooien maar zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal gaan.
Ook na rust kwamen de Germanen niet meer in gevaar. Als de thuisploeg gevaarlijk dreigde te worden was het meestal de goed spelende Jesse van Gerwen die verdedigend zijn mannetje stond. Met nog een half uur te gaan werd de wedstrijd beslist. Een schot op het doel van HAVO werd door de doelman losgelaten en Sven Klaassen was er als de kippen bij om in de rebound te scoren; 0-3. Hierna vond Germania het wel welletjes en speelde de wedstrijd controlerend uit.
Zondag weer een thuiswedstrijd. Promovendus Batavia komt dan op bezoek.

๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐Ÿฎ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฝ ๐Ÿฏ ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป

Germania zaterdag 2 heeft afgelopen zaterdag op de valreep met 5-4 van Kolping Dynamo 4 gewonnen, na een gelijk opgaande wedstrijd met een ruststand van 1-2 scoorde Joep van Campfort in de laatste seconde de beslissende 5-4. Volgende week spelen de mannen van Germania zaterdag 2 een uitwedstrijd tegen Kolping Dynamo 3.

๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐Ÿฏ ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ!

Zaterdag 3 nam het dit weekend op tegen trekvogels. Eerste helft ging het aardig gelijk op maar toch creรซrende de trekvogels met misschien wel de beste spits van de competitie de meeste kansen, maar de verdediging en keeper van Germania staat sterk en weet een tegengoal te voorkomen. Germania krijgt ook wat kansen maar komt net te kort in de afronding. Germania komt door een gele kaart 10 minuten met een man minder te staan en heeft het wat moeilijker. Later in de eerste helft staat men weer met 11 en weet de draad weer op te pakken en zelfs met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan door een fraaie actie van Fabian die 2 man uitspeelt en de bal in het netje legt. 2e helft begint Germania sterk en speelt de bal lekker rond, na zoโ€™n 10 minuten spelen komen de Germanen zelfs op een 2-0 voorsprong. Prachtig bal van Ruben die de bal op Melvin legt die koelbloedig afrond! Trekvogels gooit de druk erop an gaat vol op de aanval wat ook word beloond, 2-1 met nog zoโ€™n 20 minuten te spelen is trekvogels weer terug in de wedstrijd. Niet veel later pakt Germania een domme gele kaart en moet het met 10 man uitspelen! Trekvogels ruikt bloed en doet er alles aan om de stand gelijk te brengen. Mooi voetbal zit er op dit moment niet meer in voor Germania en doet er alles aan om nog een tegendoelpunt te voorkomen en dit word beloond, met strijd en goed keeperswerk weet Germania de voorsprong vast te houden en winnen de wedstrijd! Eindstand 2-1.

๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿญ ๐˜„๐—ถ๐—ป๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜‚๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป.

Na het verlies van vorige week heeft Germania VR1 zich vanmorgen weer bewezen. Na 20 minuten spelen begon Germania de overhand op het spel te krijgen. Britt V besloot dit met een kopgoal vanuit de corner. Vlak hierna werd er een penalty tegen gegeven na vermeend hands van een van onze verdedigers (bleek onterecht aangezien de bal via eigen been tegen de hand gespeeld dus geen strafbaar hands), waaruit een tegen goal door Angeren werd gemaakt. Gelukkig werd dit direct hierop goed gemaakt door Bo, die een pracht goal binnen schoot door vanaf 30 meter afstand de bal in de kruising te leggen. Britt N tikte er ook nog een bal in en de rust werd gestart met 1-3 voorsprong voor Germania.

Na de rust zette Germania dit goede samenspel voort. Onze dieselmotor Iris J komt op gang. Na 20 minuten tweede helft maakte zij een mooie sliding op de keeper waardoor Britt N nog een bal naar binnen kon vegen. 1-4. Vlak voor tijd maakt Iris J ook nog de 1-5 en de 1-6. Met een einduitslag van 1-6 kijkt Germania terug op een stabiele, natte wedstrijd.

๐—๐—ผ-๐Ÿญ๐Ÿฐ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐Ÿฑ-๐Ÿฌ ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ช๐—ผ๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ธ.

Germania kon vandaag moeilijk in de wedstrijd komen tegen een fysiek sterke tegenstander. De rust gingen we in met een 1-0 achterstand. Germania komt fris de kleedkamer uit en dit zet zich om in wat kansjes. Halverwege de 2e helft krijgt Woezik een penalty die wordt gekeerd door Boyd, maar helaas ligt die in de rebound in het netje. Daarna komt Germania niet meer aan het voetballen, waardoor de 3,4 en 5-0 al snel volgen. Op naar volgende week.

๐—š๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฎ ๐—๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐˜€๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜†๐˜€

Germania JO10 speelde uit tegen de Groesbeekse Boys JO10 -2. De eerste helft begonnen we te ‘slapjes’ aan de wedstrijd, waardoor we onnodig op 1 – 0 achterstand kwamen en gedurende de eerste helft met 9 – 2 achterstand de rust in waren gegaan. De tweede helft begonnen we sterker aan de wedstrijd; we hadden beter samenspel waardoor we meer kansen creรซrde in de aanval. De Boys maakte in de tweede helft de 10 – 2. Maar ondanks de uitslag bleven we doorgaan en scoorde uiteindelijk nog de 10 – 4 waarmee de wedstrijd eindigde.