Op de sportvelden van de Radboud Universiteit haalde Germania vanmiddag, via drie doelpunten van Sven Klaassen, een moeizame overwinning tegen vierdeklasser F.C. Kunde.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Germania vanmiddag een tegenstander trof waar serieus rekening mee gehouden moest worden. Met verzorgd voetbal maakte F.C. Kunde het Germania echt lastig. Al in de tweede minuut was Konstantin Kramer namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Momchil Kolev was namens Germania echter goed bij de les.

Na een kwartier werd Germania langzaam maar zeker sterker met kansen voor achtereenvolgens Stan Janssen en Sven Klaassen.

Na een klein half uur bracht Sven Klaassen Germania met een bekeken schuiver op 0-1 na een mooie pass van Soufiane Dadda.

Lang kon Germania echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen 3 minuten later werd Ruben van Weering op rechts diep gestuurd. Hij wist de bal knap voor te zetten op Konstantin Kramer die de 1-1 binnen wist te koppen.

Een kleine 5 minuten later stelde Germania echter al weer orde op zaken. Stan Janssen bracht Sven Klaassen in stelling. Laatstgenoemde krulde de bal vanaf een kleine 20 meter knap achter doelman Mark Meens: 1-2.

Ook na de wisseling van helft bleef het spel van Germania onrustig. In het eerste gedeelte na de rust werd Kunde een aantal keren behoorlijk gevaarlijk.

Twintig minuten voor het einde leek Germania de wedstijd in het slot te gooien. Een mooie aanval over de schijven Jesse Peters, Tyrone van den Broeke en Wesley Kersten eindigde bij Sven Klaassen, die de bal beheerst via de binnenkant van de paal binnen werkte: 1-3.

Toen Romano Jansen een kwartier voor tijd werd nagetrapt besloot scheidsrechter Neelis tot verbazing van alles en iedereen beide spelers geel te geven. Aangezien Romano Jansen eerder in de tweede helft ook al (terecht) geel had gehad moest hij het speelveld verlaten.

Toen de thuisploeg een minuut later na een mooie combinatie door het midden in de persoon van Pieter Reussing de aansluitingstreffer wist te scoren brak er voor Germania nog een heel lastige slotfase aan. Met man en macht wist Germania de overwinning echter uit het vuur te slepen.

Door de verassende overwinning van G.V.A. uit bij V.D.Z. heeft Germania komende donderdagavond in Doornenburg een overwinning nodig om verder te gaan in het bekertoernooi. De uitwedstrijd tegen G.V.A. zal om 20.00 uur beginnen.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Bart van Haren (46. Yannick Stegehuis), Juul Loeffen, Kay Tassenaar, Tyrone van den Broeke, Jacky Dobson, Romano Jansen, Wesley Kersten, Stan Janssen (65. Joey Willems), Sven Klaassen, Soufiane Dadda (46. Jesse Peters).

Reacties zijn uitgeschakeld.