Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Beter Germania krijgt te weinig

Toegevoegd op zondag 8 april 2018 - 22:25
Germania heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen AZC behoorlijk tekort gedaan. In een wedstrijd die wat betreft inzet beter was dan het getoonde voetbal, liet de ploeg van Piet de Kruif vooral in de eerste helft diverse goede mogelijkheden onbenut om de winst naar zich toe te trekken. In het algemeen is het in het voetbal zo dat je daar de rekening later van gepresenteerd krijgt.

Germania begon afwachtend aan de wedstrijd, iets dat normaliter weinig goeds belooft voor de rest van een wedstrijd. Zo nu ook, want in de 8e minuut lieten 2 mensen in de Germania achterhoede de veel te zware maar wel technische spits van AZC te gemakkelijk wegdraaien binnen de 16 meter en inschieten. Een 0-1 achterstand was het gevolg want tegen de laag geplaatste schuiver had Germania doelman Omvlee geen antwoord. 0-1. E?n minuut later had Germania de stand echter al weer gelijk kunnen trekken als spits Karen Tevoynan de bal in het doel had gewerkt nadat hij via een prima steekpass vanuit het Germania middenveld alleen voor de keeper was gezet. Helaas voor Germania schoot hij tegen de doelman aan waardoor deze prachtige kans onbenut bleef.

Drie minuten later was het wel raak voor Germania toen Rens van Lanen een prima steekpass losliet die Jordy wijnhoven bereikte. Hij schoot de bal strak en laag in waardoor de stand 1-1 werd. In de 35e minuut was Germania dicht bij een voorsprong toen Frenk Wouterse alleen voor de AZC doelman verscheen. Zijn te gehaaste schot ging helaas over. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 stand. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Germania dat aanviel maar AZC dat gevaarlijk was bij vrije trappen en corners. In de 60e minuut verzond Frenk Wouterse een uitstekende pass op Maks Nas die ook in oog met de doelman helaas de bal niet in het doel wist te werken. Drie minuten later dacht iedereen dat Ludo Veldman de Germania voorsprong op zijn naam zou gaan zetten toen hij vrij voor doel werd gezet door wederom Frenk Wouterse. Helaas ging zijn inzet over en bleef het vooralsnog 1-1. Even later moest Jaap Omvlee al zijn kwaliteiten inzetten om een uitstekende kopbal na weer een AZC corner onschadelijk te maken.

Jordy Wijnhoven
Jordy Wijnhoven scoorde tweemaal
In de 75e minuut begon Jordy Wijnhoven aan een solo waarbij hij drie man passeerde en een schot losliet dat hoog in de touwen eindigde waardoor Germania terecht op een 2-1 voorsprong kwam. In de 89e minuut redde Jaap Omvlee deze voorsprong nog door na een afgeslagen corner een keihard schot van dichtbij onschadelijk te maken. Toen iedereen zich al had verzoend met een 2-1 uitslag kwam AZC in de 97e minuut alsnog op 2-2 nadat de Germania achterhoede bij weer een corner in gedachten al in de kleedkamer was.

Zo eindigde deze matige wedstrijd in 2-2, waarmee Germania duidelijk te weinig kreeg. Maar dat telt nou eenmaal niet in het voetbal. De 2-2 verdwijnt in de uitslagen en hoe die tot stand kwam, daar praat na volgende week niemand meer over. Ook dat is voetbal, in dit geval jammer voor Germania, dat meer verdiende.

Scheidsrechter:
De heer HT Reintjes
Assistenten;
TH Jacobs en G vd Wal


Scoreverloop;
10. 0-1 Remy Havenaar
14. 1-1 Jordy Wijnhoven
75. 2-1 Jordy Wijnhoven
90+7. 2-2 Mark ter Horst

Opstelling Germania:
Jaap Omvlee, Tijn Jellema, Soufyan Boukali (46e Ludo Veldman), Jordy de Klijn, Jelte Arts, Maks Nas (77e Daan van Geenen), Jordy Wijnhoven, Karen Tevonyan, Rens van Lanen, Frenk Wouterse, Jelle van Kerkhof.

Topscoorders:

6 Jordy Wijnhoven
6 Maks Nas
5 Melvin de Klijn
3 Rens van Lanen
3 Nasim Saber
2 Karen Tevonyan
2 Tijn Jellema
1 Daan de Groot
1 Jakob Berger