Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania sluit seizoen af met gelijkspel

Toegevoegd op zondag 14 mei 2017 - 21:27
Germania heeft het seizoen afgesloten met een 4-4 gelijkspel. In de uitwedstrijd tegen Orion wist men een voorsprong van 0-2 en van 2-4 niet vast te houden. Germania, dat vorige week al degradeerde, sluit hiermee het seizoen als rode lantaarndrager af wat uiteraard zeer teleurstellend te noemen is.

Orion uit Nasim
Nasim Saber op weg naar de 1-0 voor Germania (foto's www.photop.nl)

Zowel Orion als Germania begonnen aan de wedstrijd met de wetenschap dat beiden al gedegradeerd waren en volgend seizoen in de tweede klasse uit gaan komen. Desondanks probeerde men er een leuke, aanvallende wedstrijd van te maken. Binnen twintig minuten stond Germania al met 0-2 voor. Eerst was het Nasim Saber die een fraaie aanval afrondde en even laten scoorde Melvin de Klijn; 0-2. Deze comfortabele voorsprong duurde niet lang want vijf minuten later scoorde Bardoel voor Orion de 1-2 wat tevens de russtand was.

Orion uit druk
Druk voor het doel van Stan Bruijsten maar deze voorzet is voor hem

Meteen na rust had Melvin de Klijn kunnen zorgen dat de marge weer twee zou zijn maar ging voor eigen succes terwijl een medespeler vrij voor het doel stond. In de 58e minuut scoorde Melvin de Klijn alsnog zijn tweede treffer van de middag en bracht de stand op 1-3. Ook ditmaal duurde het niet lang voordat Orion weer wat terug deed. Echter nu was het Germania zelf die de thuisploeg in het zadel hielp, een eigen doelpunt van de Groesbekers zorgde voor de 2-3.

Orion uit Tijn
Hier kunnen Tijn Jellema en Stan Broenland nog ruimen maar de gelijkmaker viel toch

Tien minuten voor het einde dacht Germania de buit binnen te hebben. Nasem Saber krulde een vrije trap fraai over de muur en zag de bal in de linkerbovenhoek verdwijnen; 2-4. Toch lukte het de ploeg van trainer De Kruif niet om voor de eerste maal na de winterstop een wedstrijd winnend af te sluiten. Eerst was het Marko Loen die ook een vrije trap over de muur krulde en eveneens de bal in de bovenhoek deed belandden; 3-4. In blessuretijd gaf de verder goed leidende scheidsrechter een cadeau aan de thuisploeg door de bal op de stip te leggen. Marko Loen wist met dit cadeautje wel raad en liet de 4-4 aantekenen. Het was niet meer nodig om af te trappen waardor de 4-4 op het scorebord als eindstand bleef staan.

Voor de Germanen veel stof om na te denken na een wel heel teleurstellend seizoen.

Scoreverloop:

14e 0-1 Nasim Saber
20e 0-2 Melvin de Klijn
25e 1-2 Jeroen Bardoel
58e 1-3 Melvin de Klijn
65e 2-3 eigen doelpunt
80e 2-4 Nasem Saber
84e 3-4 Marko Loen
90e 4-4 Marko Loen

Opstelling Germania

Dide Broeder, Tijn Jellema, Ludo Veldman(68e Luke Mulders), Jakob Berger(77e Ryan Londar), Mo Ired, Arjan Verheij, Nasim Saber, Melvin de Klijn, Stan Broenland, Wesley van Merkenstein, Ismail Aktas.

Topscoorders Germania

8 Melvin de Klijn
7 Bas Broekman
6 Nasim Saber
4 Tijn Jellema
4 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
2 Stan Broenland
2 Ismail Aktas
1 Jakob Berger
1 Freek Kerkhoff
1 Wesley van Merkenstein
1 Ryan Londar