Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Moeizaam gelijkspel voor Germania

Toegevoegd op maandag 3 april 2017 - 08:29
In de belangrijke wedstrijd onderin tussen Germania en Stevo heeft de Groesbeekse ploeg zichzelf tekort gedaan want over een groot deel van de wedstrijd had de ploeg een licht overwicht. Germania begon energiek aan de wedstrijd en dat resulteerde in een optisch overwicht, maar echt5er zonder veel tot kansen te komen. Door deze uitslag blijft de strijd onderin de eerste klasse ongemeen spannend.

Germania - STEVO
In de 3e minuut had Nasim Saber Gerrmania al op voorsprong kunnen zetten toen hij na een uitstekende pass vanuit het middenveld alleen voor doelman Kreuwel van Stevo verscheen. Hij treuzelde echter te lang waardoor een Stevo verdediger er met een sliding nog tussen kon komen en zodoende een doelpunt verhinderde. Dat er veel druk op de wedstrijd lag, uitte zich in veel balverlies aan beide zijden, veel middenveldspel en veel kleine overtredingen. De grootste kans kreeg Melvin de Klijn in de 31e minuut nadat hij door Nasim Saber alleen voor de keeper was gezet. Zijn schot ging echter over waardoor ook deze kans niets opleverde. Twee minuten later verschalkte een Stevo verdediger bijna zijn eigen doelman nadat hij door Germania spits Wesley Merkenstein enorm onder druk werd gezet. Vlak voor rust schreeuwde alles wat Germania was om een panalty nadat Melvin e Klijn onderuit werd gehaald binnen de lijnen maar de goed leidende scheidsrechter Nijdeken zag er geen strafschop in waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

De twede helft was een kopie van de eerste, veel balverlies en slecht voetbal aan beide kanten. Stevo kwam op voorsprong in de 56e minuut na een scrimmage waarbij de Germania defensie er niet erg attent uitzag 0-1. Twee minuten later was het echter alweer gelijk toen een goed genomen corner prima werd ingekopt door Daniel Heideveld waarna Tijn Jellema het laatste tikje gaf 1-1. In de 62 minuut een uitstekende individuele actie van de voor Jordy de Klijn ingevallen Bas Broekban maar zijn venijnige schot ging net naast.

Bas Broekman
Germania bleef druk zetten maar zoals zo vaal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Stevo plaatste in de 68e minuut een prima counter waarbij de gehele Germania achterhoede te kijk werd gezet en de Stevo spits de teruggelegde bal gemakkelijk kon intikken 1-2. Germania richtte zich echter prima op na deze tegenslag en dat leidde in de 74e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Nasim Saber werd met het hoofd verlengd door weer Tijn Jellema waardoor het 2-2 werd. Germania dring nog sterk aan en had de overwinning kunnen grijpen als Melvin de Klijn in de 80e minuut niet te hoog had gericht.

Zo bleef het 2-2, een eindstand die de krachtsverhoudingen prima weergaf. Of Germania aan deze uitslag iets heeft, zal later blijken want elke wedstrijd vanaf nu is een finale.

Scoreverloop:

57e 0-1
60e 1-1 Tijn Jellema
70e 1-2
76e 2-2 Tijn Jellema

Opstelling Germania

Dide Broeder, Tijn Jellema, Luke Mulders, Daniel Heideveld Mo Ired (85e Daan van Geenen), Melvin de Klijn, Nasim Saber(80e Arjan Verheij), Stan Broenland, Jordy de Klijn (70e Bas Broekman), Wesley van Merkenstein, Ismail Aktas.

Topscoorders Germania

6 Bas Broekman
5 Melvin de Klijn
4 Nasim Saber
4 Tijn Jellema
3 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
2 Stan Broenland
1 Freek Kerkhoff
1 Wesley van Merkenstein