Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Opnieuw verlies voor Germania

Toegevoegd op zondag 26 maart 2017 - 17:01
Germania heeft de vijfde wedstrijd op rij verloren. Nu ging men in Tubbergen tegen rode lantaarndrager TVC '28 kopje onder; 5-2. De Groesbekers leidde met rust nog met 0-1 door een fraai doelpunt van Wesley van Merkenstein. Na rust was het echter hetzelfde als de laatste wedstrijden. Persoonlijke fouten zorgden voor vijf tegentreffers. Tussendoor kon Tijn Jellema nog iets terug doen door vanuit een hoekschop raak te koppen. Door dit resultaat moet Germania zich ernstiger zorgen maken om degradatie te voorkomen.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen creeerde weinig kansen. De eerste kans was voor Germania. In de 19e minuut kon Melvin de Klijn alleen op de doelman afgaan maar schoot tegen hem op. Na een half uur moesten de verdedigers van Germania alle zeilen bij zetten om een treffer te voorkomen. Vanuit een hoekschop werd de bal van de lijn gehaald. Toch ging Germania rusten met een 0-1 voorsprong. Eerst werd Melvin de Klijn onderuit gelopen in de zestien maar de goed leidende scheidsrechter weigerde bal op de stip te leggen. Vanuit dezelfde aanval wist Wesley van Merkenstein fraai te scoren; 0-1.

Na rust was er van Germania wederom geen schim meer te zien van voor rust. Ook nu weer moest men binnen tien minuten twee tegentreffers incasseren. In de 46e minuut en in de 55e minuut kon de thuisploeg van dichtbij makkelijk scoren; 2-1. Toen in de 74e minuut Germaniadoelman Dide Broeder mis tastte leek de wedstrijd beslist; 3-1. Vier minuten later zag het er weer hoopvol uit. Vanuit een hoekschop schampte Tijn Jellema met zijn hoofd de bal en liet 3-2 aantekenen.

Germania ging op zoek naar de gelijkmaker maar nauwelijks drie minuten later counterde de thuisploeg naar 4-2. In de slotminuut schoot men ook nog een vrije trap binnen; 5-2.

Germania is bezig aan een zeer slechte reeks. Wil men niet rechtstreeks gaan degraderen zal er de komende weken uit een ander aatje getapt dienen te worden. Te beginnen zondag thuis tegen STEVO.

Scoreverloop:

44e 0-1 Wesley van Merkensteind
46e 1-1 Mauro Plegt
54e 2-1 Okke Schepers
74e 3-1
78e 3-2 Tijn Jellema
80e 4-2
85e 5-2
Opstelling Germania

Dide Broeder, Tijn Jellema, Luke Mulders, Daniel Heideveld (56e Jakob Berger) Mo Ired, Melvin de Klijn, Nasim Saber, Stan Broenland, Jordy de Klijn, Wesley van Merkenstein, Ismail Aktas.

Topscoorders Germania

6 Bas Broekman
5 Melvin de Klijn
4 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
2 Stan Broenland
2 Tijn Jellema
1 Freek Kerkhoff
1 Wesley van Merkenstein