Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania weet niet meer wat winnen is

Toegevoegd op zondag 19 maart 2017 - 21:02
Germania heeft zondag wederom verloren. Op sportpark Noord was Quick 1888 uit Nijmegen met 0-3 de sterkste. Germania leverde een alleraardigste eerste helft af, was de betere ploeg en kreeg volop kansen maar verzuimde om de score te openen. De Nijmegenaren waren maar wat blij dat de rust met 0-0 bereikt werd. Na rust een heel ander wedstrijdbeeld. Quick was nu de betere ploeg en liepen makkelijk uit naar 0-3.
quick thuis pupil
Hier ging het nog goed, Germania pupil scoort in het doel van Quick (alle foto's www.photop.nl)

In de 3e minuut kreeg Germania speler Bas Broekman een uistekende gelegenheid om te scoren maar het vizier stond onvoldoende op scherp. Na een minuut of zes spelen dacht alles en iedereen dat Germania een strafschop zou krijgen maar de leidsman stond er bovenop en wuifde dit terecht weg. Na een kwartier spelen maakt de leidsman echter wel een fout. Melvin de Klijn werd in de ‘zestien’ onderuit getrokken maar de leidsman legde bal net buiten het strafschopgebied.

Germania behield het overwicht en Quick kwam er nauwelijks aan te pas. Tekenend hiervoor was dat de gasten pas na ruim een half uur gevaarlijk voor het doel van Germania doelman Dide Broeder verschenen. Even later kreeg Quick nog een mogelijkheid maar het schot van Vrehe ging over.
quick thuis duel
De eerste helft moest de quick doelman vaak in actie komen

Na rust een totaal ander wedstrijdbeeld. Nu was Quick dat de bovenliggende partij was. Weliswaar geholpen door na twee minuten in de tweede helft een penalty te benutten. Mark van Haarlem schoot vanaf elf meter feilloos in. Germania was geen schim meer van de eerste helft, duels werden verloren en passes kwamen niet meer aan.

Na ruim een uur spelen besliste Quick dan ook de wedstrijd. Via de omschakeling scoorde de gasten de 0-2. Hierna kreeg Bas Broekman nog de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren maar wist de bal jammerlijk over het doel te krijgen. Tien minuten voor het einde counterde Quick naar de 0-3. Opnieuw was het Mark van Haarlem die scoorde.
quick thuis muur
Jammer genoeg was de Germania muur deze middag niet sterk genoeg

Zoals zo vele wedstrijden lijkt het er op dat Germania leuk mee voetbalt om uiteindelijk aan het einde met lege handen te staan. Nu is het echter vijf voor twaalf, men staat op plek dertien en dat betekend aan het einde van het seizoen degradatie. Er zal nu uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. De mouwen zullen opgestroopt moeten worden en er zal meer pit en strijd in de wedstrijd gelegd dienen te worden. Te beginnen zondag as in de uitwedstrijd tegen TVC ’28.

Scoreverloop:
47e 0-1 Mark van Haarlem
65e 0-2 Sabet Javad Kalmarzy
81e 0-3 Mark van Haarlem

Opstelling Germania

Dide Broeder, Tijn Jellema, Luke Mulders, Daniel Heideveld, Mo Ired, Melvin de Klijn, Nasim Saber, Stan Broenland, Jordy de Klijn(69e Wesley van Merkenstein), Bas Broekman, Ismail Aktas(69e Arjan Verhey)

Topscoorders Germania
6 Bas Broekman
5 Melvin de Klijn
4 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
2 Stan Broenland
1 Freek Kerkhoff
1 Tijn Jellema