Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania verdient langs koploper SC Bemmel

Toegevoegd op zondag 18 december 2016 - 18:47
Op een druk bezocht sportpark Noord begon Germania goed aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut wist Bas Broekman een voorzet van Ismail Aktas op formidabele wijze uit de lucht te plukken en met een droge schuiver, Bemmel sluitpost Bram van der Sluijs, kansloos te laten. 1-0

Bemmel Bas 1 0
Bas Broekman op weg naar de mooie 1-0 (foto's www.photop.nl)

Germania kreeg direct daarna nog een mogelijkheid maar de omhaal van Mo Ired ging een metertje over.

Bemmel werd gaandeweg de eerste helft sterker maar mogelijkheden voor Nick Reijmers en Niels van Muijen werden niet benut en bij een scrimmage voor het doel van Germania wist Daniel Heideveld de bal ternauwernood tot corner te verwerken zodat Germania enigszins gelukkig met 1-0 mocht gaan rusten.

Germania kreeg direct na rust een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen maar Melvin de Klijn kon de bal, drie meter voor het doel, niet de juiste richting geven. Direct daarna leek Bemmel te scoren toen Germania doelman Roy Jacobs een schot niet onder controle wist te krijgen en Johan Knipping de bal voor het inschieten had. De tweede reactie van Jacobs was echter van grote klasse toen hij de bal alsnog tot corner wist te werken.

De verwachte stormloop van Bemmel bleef uit en het was Germania dat de wedstrijd na zich toe trok en in de 75e de 2-0 wist te maken.

Bemmel Stan 2 0
Aanvoerder Stan Broenland maakt 2-0 na een misser van de Bemmel Goalie

Stan Broenland reageerde zeer alert op een misser van Bemmel sluitpost van der Sluijs en de aanvoerder van Germania schoof de bal beheerst in het doel.

Bemmel mocht in de 80e minuut een vrije trap nemen welke door Ricky Houterman op de kruising lat werd getrapt waarbij Germania dus goed weg kwam. De Germania verdediging reageerde even daarna veel te slap op een steekpass van diezelfde Houterman waarna invaller Tim Vonk wel erg makkelijk alsnog de zogenaamde aansluitingstreffer kon binnen schuiven.

Met nog 5 minuten op de klok probeerde Bemmel er alles aan te doen om in ieder geval niet te verliezen maar zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant toen een goed storende Melvin de Klijn alleen op doelman van der Sluijs mocht afgaan. In eerste instantie wist van der Sluijs nog redding te brengen maar in de rebound was hij kansloos op de kopbal in de lange hoek 3-1.

Bemmel Melvin 3 1
Niet Jordy verslaggevers maar Melvin de Klijn scoort de 3-1 voor Germania

Een broodnodige maar ook verdiende overwinning voor de ploeg van Piet de Kruif.
Prettige feestdagen

Scoreverloop:
7e 1-0 Bas Broekman
75e 2-0 Stan Broenland
83e 2-1 Tim Vonk
90e 3-1 Melvin de Klijn

Opstelling Germania

Roy Jacobs, Tijn Jellema, Daan van Geenen, Daniel Heideveld, Mo Ired, Ismail Aktas, Melvin de Klijn, Arjan Verhey (78e Nasim Saber), Stan Broenland, Jordy de Klijn (83e Luke Mulders) en Bas Broekman.

Topscoorders Germania
4 Bas Broekman
3 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
3 Melvin de Klijn
2 Stan Broenland
1 Freek Kerkhoff
1 Tijn Jellema