Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Belangrijke punten Germania tegen Orion

Toegevoegd op zondag 11 december 2016 - 22:56
Germania heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Orion met 2-1 gewonnen. Daarmee laat Germania de Nijmegenaren duidelijker achter zich in de strijd om lijfsbehoud. Met nog de inhaalwedstrijd aanstaande zondag tegen Bemmel te gaan, kunnen de Groesbekers nu met een geruster hart de winterstop in.

Germania begon te slap en te ongeïnspireerd aan de wedstrijd waardoor Orion bijna alle persoonlijke duels won. Hierdoor bevochten de Nijmegeneren in de eerste helft een veldoverwicht. De Nijmegenaren kwamen in de 22e minuut dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong nadat Germania doelman Roy Jacobs een schot niet klemvast kon pakken, waarna Vincent Alberts voor Orion simpel de 0-1 kon intikken.

Orion hands
Soms zeggen beelden alles

Germania kwam in de 30e minuut bijna op gelijke hoogte na een goed genomen corner van Stan Broekland waarbij Tijn Jellema de bal met zijn rug bijna het doel inwerkte. Vlak voor rust werd weer uit een corner de bal van de doellijn gehaald na een uitstekende kopbal van Tijn Jellema. De ruststand werd met 0-1 bereikt.

Orion Tijn
Tijn Jellema komt hoog maar deze inzet wordt van de doellijn gehaald

Na rust was Luke Mulders de licht aangeslagen Daan van Geenen komen vervangen maar de belangrijkste wijziging bij Germania was dat Bas Broekman, die in de eerste helft vanaf de linkerkant speelde, nu door trainer Piet de Kruiff in het centrum van de aanval werd geposteerd. De Orion achterhoede had danig wat te stellen met deze tactische omzetting. In de 48e minuut werd Bas Broekman binnen het strafschopgebied duidelijk onderuit getrokken waarna de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Laatste man Mohammed Ired belastte zich met dit klusje en hij schoot de bal keihard en onhoudbaar voor Orion doelman Stan Bruijsten in de uiterste hoek 1-1.

Germania voerde de druk meteen op en 2 minuten later leidde dit tot de 2-1 voorsprong. Jordy de Klijn werd diep weggestuurd door een prima pass vanuit het Germania middenveld waarna hij de bal slim breed legde op Bas Broekman die onder druk van enkele Orion verdedigers de bal middels een sliding het doel in gleed.

Orion tweeling
Tweelingen doen veel hetzelfde

Orion zocht hierna wat nadrukkelijker de aanval en dit leidde tot enkele hachelijke situaties voor het Germania doel. Zo redde Mohammed Ired in de 75e minuut op de doellijn na een prima genomen vrije trap van Orion. De aanvalsdrift van Orion leidde uiteraard wel tot enkele prima counter mogelijkheden. Zo nam Jordy de Klijn in de 80e minuut de bal uitstekend mee na een uitstekende dieptepass van Ismaël Aktas maar doelman Bruijsten van Orion plukte de bal vakkundig van zijn voet. In de 81 minuut werd de moegestreden Jordy de Klijn nog vervangen door Jimmy Brons die en in de 85e minuut werd Wesley de Klijn nog vervangen door Freek Kerkhoff.

Zowel Germania als Orion slaagde er in de laatste fase niet meer in nog gevaarlijke aanvallen op de mat te leggen zodat deze wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Germania, dat zichzelf daarmee wat meer lucht verschaft.

Aanstaanmde zondag speelt Germania op Sportpark Noord de inhaalwedstrijd tegen het dit seizoen boven de verwachting goed presterende Sportclub Bemmel.

Scoreverloop:
22e 0-1 Vincent Jacobs
48e 1-1 Mo Ired (strafschop)
52e 2-1 Melvin de Klijn

Opstelling Germania

Roy Jacobs, Tijn Jellema, Daan van Geenen (46e Luke Mulders), Daniel Heideveld, Mo Ired, Ismail Aktas, Melvin de Klijn (75e Freek Kerkhoff), Arjan Verhey, Stan Broenland, Jordy de Klijn (70e Jimmy Brons) en Bas Broekman.

Topscoorders Germania
3 Bas Broekman
3 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
3 Mohamed Ired
2 Melvin de Klijn
1 Freek Kerkhoff
1 Stan Broenland
1 Tijn Jellema