Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Gerrit Hendriks (de Loodgieter) overleden

Toegevoegd op zaterdag 7 juli 2018 - 08:53
Gisteravond bereikte ons het trieste nieuws dat op 78 jarige leeftijd Gerrit Hendriks is overleden. Gerrit was een Germania man in hart en nieren die met zijn hele ziel en zaligheid alles wat in hem zat aan de club heeft gegeven.

Gerrit kwam uit Hatert en had zich als buitenstaander snel geintegreerd op de Stekkenberg. Hij begon als bestuurslid bij de supportersclub die onder zijn leiding een betekenisvolle afdeling binnen Germania werd. In 1984 volgde hij Theo Sillessen op als voorzitter van Germania en hij bleef dat tot 1991.

Gerrit was altijd goed gehumeurd en wist op zijn geheel eigen manier mensen voor zich te winnen. Het kwam dan ook niet voor dat voor een bepaalde activiteit te weinig vrijwilligers waren want Gerrit sleepte die er met zijn onovertroffen humor altijd weer bij. Als hij een toespraak hield, kwam die rechtstreeks uit zijn hart waardoor hij de Germania leden wist te raken. Als hij mensen decoreerde bij jubilea was dat altijd een feest waarbij altijd de lach de boventoon voerde. Nadat iemand door Gerrit was toegesproken, was voor iedereen zichtbaar dat het die persoon goed had gedaan. Die eigenschap hebben maar weinig mensen, zoiets is slechts in beperkte mate aan te leren, die moet vanuit je karakter komen.

Zo n karakter had Gerrit de Loodgieter (zoals wij hem allemaal kenden) en daarmee heeft hij Germania jarenlang succesvol geleid. Ook toen zijn ziekte hem van veel van zijn krachten beroofde, bleef hij zijn clubje volgen en was altijd geinteresseerd in het wel en wee van zijn club van de Stekkenberg. In 1996 werd hij voor zijn grote verdiensten gekozen als Grutste Germaan.

Met Gerrit verliest Germania iemand waarbij rood-groen bloed door de aderen stroomde. Gerrit was daardoor een geliefd man binnen onze club, ook al kon hij daar door zijn ziekte de laatste jaren niet meer aanwezig zijn. Gerrit zal altijd in onze herinnering blijven en met het overlijden van Gerrit verliest Germania iemand die enorm veel voor de vereniging heeft betekend.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.