Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Voorbeschouwing: 1e Paasdag op bezoek in Wehl

Toegevoegd op vrijdag 30 maart 2018 - 10:04
Germania deed vorige week goede zaken door koploper Spero te verslaan waardoor de ploeg zich weer wat lucht heeft verschaft ten opzichte van de onderste plaatsen. Germania heeft nu 21 punten en heeft daarmee 3 punten meer die drie ploegen die daar nog onder staan.

In deze klasse is het elke week weer keihard vechten voor de punten want verlies betekent minimaal twee tot drie plaatsen zakken op de ranglijst. Concordia Wehl verloor vorige week bij Union met 4-3. De ploeg staat daarmee stijf onderaan met slechts 11 verzamelde punten en zal thuis nu punten moeten gaan halen als men niet wil degraderen. En daar schuilt nou net het gevaar voor Germania. Na de goede prestatie van vorige week is het gevaar aanwezig dat een zekere hooghartigheid optreedt ten opzichte van de rode lantaarndrager en de wedstrijd te gemakkelijk zal worden opgevat.

Spelmomente tegen Spero
Gevecht om de bal tegen Spero

Even voor de duidelijkheid: Germania is een moeilijk te bespelen ploeg als iedereen zijn uiterste best doet en zich voor 100% geeft. Als de Germania spelers nu denken dat het zondag een ?makkie? zal gaan worden, dan hebben ze het vreselijk mis. Dan kun je zomaar de deksel op de neus krijgen en heeft de mooie overwinning van vorige week zijn glans weer meteen verloren.

De eerste wedstrijd dit seizoen werd door Germania met 5-2 gewonnen. Hierbij moet gezegd worden dat Concordia een helft lang met 10 man moest spelen na een veldverwijzing. Germania zal de goede lijn van de laatste weken door moeten zetten om niet alsnog in de problemen te komen, daar moet iedereen van doordrongen zijn. Concordia Wehl te licht opnemen zou de grootste fout zijn die de ploeg van Piet de Kruif kan maken. Iedereen moet zich dit terdege realiseren, wil men aanstaande zondag niet teleurgesteld terug moeten naar Groesbeek.

Tot slot: De complimenten voor de inzet van afgelopen zondag, zo hoort het altijd te zijn.