Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Succes Germania dropping, gaat onverminderd door

Toegevoegd op zondag 7 januari 2018 - 17:31
Bij prima weersomstandigheden, vond gisteren de jaarlijkse dropping van Germania plaats. Het was weer even spannend of alles zo ging zoals vooraf werd gehoopt maar toen de eerste groepen onderweg waren, werd al snel duidelijk dat ook deze editie, met als thema “CHINA”, weer een groot succes was.

Een kleine 350 lopers moesten over wegen, weilianden en bospaden hun weg zien te vinden langs 8 verschillende posten met even zoveel opdrachten. Bij spel 1 moest de Chinese muur beklommen worden, bij spel 2 ging het om de geografische kennis van de deelnemers en bij spel 3 moest men vooral zeer behendig zijn.

Spel 4 was een mega “ping pong” spel waar ook het nodige geluk van toepassing was. Spel 5 was een Mega spel waar deelnemers al fietsend zo snel mogelijk naar grote hoogte moesten klimmen. Spel 6 was het Chinese luikjes spel waar vooral het geheugen op de proef werd gesteld. Spel 7 was een zogenaamde riksja spel waar deelnemers met zowel een loop- als een fietsriksja, een uitgezet parcour moesten afleggen. Bij spel 8 moest men bekende popsongs raden die werden uitgevoerd met Chinese instrumenten. De opdracht voor onderweg leek erg moeilijk maar met behulp van internet wistbijna de helft van groepen het juiste antwoord (2012) te vinden.

Na een hele avond zwoegen wist de groep van Frank Koppes, de eindzege binnen te halen, op een kielzog gevolgd door de groep van Lisa Sillessen en de groep van Nevin Kamps, de winnaar van vorig jaar.

Na de dropping was het ook erg gezellig en druk in het clubhuis van Germania.

Er zijn meer dan 500 foto’s gemaakt welke wij zo spoedig mogelijk in een fotoalbum op deze site zullen plaatsen en ook zullen wij de opdracht voor onderweg en de China quiz toelichten.