Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - In Memoriam Willie Wijers

Toegevoegd op vrijdag 8 december 2017 - 21:53
Afgelopen donderdagmiddag 7 december 2017 is Willie Wijers (d’n Boer) overleden. Willie was al geruime tijd ziek en leek in eerste instantie zijn ziekte te hebben overwonnen. Dat had hij bereikt na een bewonderenswaardig gevecht tegen de verschrikkelijke ziekte. Willie leek aan zijn herstel te zijn begonnen maar in een latere fase keerde de ziekte echter terug.

Ook nadat dat tweede slechte bericht kwam, was Willie vastbesloten de strijd aan te gaan, altijd strijdvaardig en positief gestemd, altijd vrolijk maar wel vastberaden de moed niet zomaar op te geven. Willie heeft tot het einde toe gevochten als een leeuw maar dit ongelijke gevecht was niet te winnen. Pas in een heel laat stadium moest zelfs hij toegeven, dat hij deze strijd niet kon winnen. De bruiloft van zijn zoon Michael en Ilma werd vervroegd nadat duidelijk werd dat Willie de geplande datum van het huwelijk niet meer zou gaan halen. Dat heeft hij in ieder geval nog mogen meemaken.

Tekenend hoezeer hij vervlochten was met vooral de Jeu de Boules afdeling van Germania blijkt uit het feit dat Wille, samen met Michael op diens trouwdag, nog persoonlijk langs wilde komen bij zijn Jeu de Boules maten. Maar ook bij de “dagploeg” was Willie dagelijks een graag geziene gast en deelnemer die met zijn onovertroffen humor (en streken) vaak de lachers op zijn hand kreeg. Ook als er iets geregeld moest worden, was Willie een “meedenker” wiens inbreng altijd op waarde werd geschat.

In een verder verleden heeft Willie ook nog gevoetbald bij Germania in een lager elftal. Hij speelde in die periode voornamelijk in het vijfde elftal met veel van zijn Stekkenbergse maten die hij nog van school kende. Willie was een Stekkenberger in hart en nieren en was daar terecht trots op. Bovendien was hij een Germania man puur sang, waarvan er niet al te veel meer zijn. Voetbalvereniging Germania en in het bijzonder de Jeu de Boules afdeling verliest in Willie een onmisbaar lid. We zullen ons in de toekomst zijn onovertroffen humor maar ook zijn relativeringsvermogen nog vaak gaan herinneren.

Germania en de Jeu de Boules afdeling wenst Ineke, Michael en Ilma en de verdere familie van Willie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.