Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania tegen topploeg Voorwaarts Twello

Toegevoegd op donderdag 23 november 2017 - 14:38
Germania heeft afgelopen zondag een goede slag geslagen want door de verdiende 5-2 winst op Concordia Wehl heeft de ploeg van Piet de Kruijff de laatste plaats verlaten. Omdat echter ook andere lager geplaatste ploegen puntjes verzamelden, is het nu zeer spannend geworden op de ranglijst. Germania staan nu tweede van onderen met 8 punten en daarboven staan op dit moment 4 ploegen met 9 punten.

Voorwaarts Twello staat tweede van boven en heeft slechts 2 punten minder dan koploper Spero. Opmerkelijk is wel dat Voorwaarts thuis verloor van het niet al te sterke Varsseveld, waartegen Germania thuis onnodig 2 punten verspeelde door de vele kansen niet te benutten. Germania speelde afgelopen zondag niet buitengewoon goed, maar de enorme werklust die de ploeg aan de dag legde, was een verademing. Geen enkele bal werd zomaar cadeau gegeven en iedereen deed zijn uiterste best. Dat hebben we in eerdere wedstrijden wel eens anders gezien.

Trainer de Kruijff had tegen Concordia dan ook gekozen voor mensen die echt willen werken en die beseffen dat er alles aan gedaan moet worden om onderaan weg te geraken. Hij had de spelers die van zichzelf denken dat ze geweldig zijn en onterecht denken dat ze daarom dus minder hoeven te werken, buiten de ploeg gelaten. En dat heeft zich uitbetaald. Verliezen is helemaal niet erg als je er als ploeg alles aan gedaan hebt om te winnen. Dan geef je de eer aan de betere tegenstander en hoef je jezelf niets te verwijten. Als echter, zoals in diverse eerdere wedstrijden, sommige spelers denken dat Germania 1 een speeltuin is, dan moet het ergste gevreesd worden.

Laten we hopen dat Germania aanstaande zondag dezelfde werklust aan de dag legt dan afgelopen zondag tegen Concordia, dan zal de ploeg uit Twello het niet gemakkelijk krijgen. Een ploeg die strijdt voor elke meter is voor elke, misschien iets beter voetballende tegenstander, moeilijk te bespelen. Germania heeft afgelopen zondag bewezen, dat als je als ploeg de klus wilt klaren, je een heel eind komt. Mensen die dat niet beseffen kunnen wat dat betreft dan beter iets anders gaan doen want die horen niet thuis in een eerste elftal. Na de uitstekende prestatie van afgelopen zondag ook bij die spelers het besef is doorgedrongen dat het ook prima zonder hun kan en dat ze zich zullen moeten bewijzen als ze hun plaats in het team terug willen. Het basisteam dat afgelopen zondag tot het gaatje heeft gestreden, verdient aanstaande zondag in ieder geval een nieuwe kans.

De wedstrijd in Twello begint om 14.00 uur. De ploeg verdient na de afgelopen zondag getoonde werklust in ieder geval Germania supporters langs de kant. Dus supporters, laat je ook weer eens van de goede kant zien en kom naar Twello