Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania moet nu echt aan de bak

Toegevoegd op vrijdag 17 november 2017 - 16:43
Germania heeft zondag dringend 3 punten nodig in de thuiswedstrijd tegen Concordia Wehl. De ploeg uit Wehl heeft 9 punten en Germania 5. De Ploeg van Piet de Krujhiff staat daarmee, samen met SML, onderaan.

In de laatste wedstrijd tegen DVC ’26 stond het na 13 minuten al 3-1 voor de Didammers. Of dat lag aan ongeconcentreerdheid van Germania of aan geweldig spel van DVC ’26 zal nooit duidelijk worden. De waarheid zal zoals bijna altijd wel ongeveer in het midden maar feit was wel, dat Germania zich door de Didammers liet overlopen. Germania herstelde zich in de tweede helft enigszins maar toen was het leed al geschied. Een herstel in de tweede helft komt dan vaak te laat.

Concordia heeft zoals gezegd 9 punten, die ze ondermeer haalden tegen het sterke Union (3) en uit bij Varsseveld. Zij scoren vrij weinig (8 doelpunten voor maar krijgen er veel minder tegen dan Germania (slechts 11 tegen Germania 19).
azc Frenk
Dat maakt meteen duidelijk waar het probleem ligt want 19 doelpunten tegen in 7 wedstrijden is bijna 3 per wedstrijd. Zaak tegen Concordia zal dus zijn om voorzichtig aan te vallen en daarbij de verdediging gesloten te houden. Als je om een wedstrijd niet te verliezen zelf 3 doelpunten moet maken, is dat teveel gevraagd voor een team. Verdedigen doe je echter met het hele team, dus als een aanvaller balverlies heeft geleden, is het in ieder geval zaak voor hem om zijn verdedigende taak meteen op te vatten. Te vaak zien we dit seizoen dat men zich na balverlies hier onvoldoende bewust van is. Bovendien is het in deze klasse, die niet overloopt van buitensporig goede voetballers, zo dat je met werklust een heel eind kunt komen. Dat hebben enkele, minder goed spelende ploegen, tegen Germania, al diverse keren bewezen.

Het is in deze belangrijke thuiswedstrijd voor Germania dus belangrijk dat IEDEREEN alles geeft wat hij heeft. Je hoeft niet goed te voetballen, dat lukt de ene keer wat beter dan de andere, maar wel kan en mag verwacht worden dat elke speler alles aan inzet geeft wat hij in zich heeft. Het besef dat er nu nog voor de winterstop dringend punten nodig zijn, moet onderhand eens doordringen en dat voor die punten keihard gewerkt en geknokt moet worden, is ook duidelijk. Daar hebben de supporters van deze mooie club recht op. Als je bij Germania in het eerste mag spelen, geeft dat rechten maar ook plichten. En de belangrijkste plicht is dat je je stinkende best doet, anders verdien je een plaats bij het eerste niet. Elke speler dient er zich bewust van te zijn dat degradatie voor deze mooie club iets verschrikkelijkst zou betekenen en men hoort zich daarvan bewust te zijn. Hopelijk realiseert elke speler zich dat inmiddels, want het wordt hoog tijd.

De wedstrijd op Noord begint om 14.30 uur. En tegen de supporters zou ik willen zeggen: “Ruk je eens los van de bank en je TV en kom de mannen eens aanmoedigen, dat helpt namelijk altijd.