Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Voorbeschouwing; Op bezoek in Didam

Toegevoegd op donderdag 2 november 2017 - 17:10
Germania heeft dringend punten nodig als de ploeg uit de onderste regionen weg wil geraken. Daartoe zal tegen DVC ’26, een directe concurrent onderaan, een goed resultaat neergezet dienen te worden.

Germania stond in de thuiswedstrijd tegen het zwakke Varsseveld op winst en zeker toen men een penalty kreeg te nemen. Door die te missen, kwam de ploeg weer enorm in de problemen in de slotfase. Evenals in de uitwedstrijd tegen AZC was ook nu een onnodige overtreding de boosdoener. Varsseveld, dat tot op dat moment nauwelijks een kans had gecreëerd, nam de bal slim en via de lat en een Germania speler belandde de bal in het doel. Germania verloor daarmee twee onnodige punten en dat is niet voor het eerst dit seizoen.
orion thuis 2017 melvin
Voetballend zag het er allemaal redelijk uit afgelopen zondag maar het leverde geen doelpunten, geen rendement op. En doelpunten heeft Germania nodig om uit de ontstane impasse te komen. Vooralsnog worden de tegendoelpunten te gemakkelijk weggegeven en is men niet geconcentreerd genoeg bij het afmaken van de gecreëerde kansen. Leuk voetbal is mooi maar als het tot niets leidt, ontstaat vanzelf de vraag of het niet over een iets andere boeg zou moeten. Het is tijd dat het elftal zich realiseert dat op dit moment de punten tegen degradatie te gemakkelijk verloren worden en dat het straks na de winterstop een heel moeilijk karwei zal worden om dit dan allemaal weer recht te trekken.

DVC ’26 verloor afgelopen zondag kansloos met 4-0 van AZC en heeft slechts 1 puntje meer dan Germania dat 5 punten heeft uit 6 wedstrijden. Dus er is sprake van een cruciale wedstrijd want bij verlies loopt ook DVC ’26 weg van Germania dat dan troosteloos bij de onderste twee zal blijven hangen. Hopelijk is dat voor iedereen inmiddels duidelijk. Er mag niet verloren worden zondag want dan begint het er slecht uit te zien voor Germania.

De wedstrijd in Didam begint om 14.00 uur. Juist nu heeft de ploeg de steun van hun supporters nodig, geef ze die steun dan ook.