Laatste Nieuws Germania komt niet scoren
Vacatures
Algemene ledenvergadering
Eerste drie punten voor G...
Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania gaat op bezoek bij Spero

Toegevoegd op donderdag 19 oktober 2017 - 21:25
Germania staat aanstaande zondag voor de moeilijke taak om bij koploper Spero uit Elst te proberen punten weg te halen. Dat zal niet meevallen want Spero won tot nu toe al de vier gespeelde wedstrijden en staat met een doelsaldo van 11 voor en slecht 1 tegen bovenaan. Afgelopen zondag waren de Elstenaren veel te sterk voor SDOUC want de uitwedstrijden werd met maar liefst 0-4 gewonnen.

Germania verloor vorige week geflatteerd met 2-0 van Leones waarbij de rol van de scheidsrechter uiterst discutabel was, maar daar heb je als team nou eenmaal mee te maken. Zoals je ook te maken hebt met clubgrensrechters die het veelal geen enkel probleem vinden leuke aanvallen r├╝cksichtslos af te vlaggen. Hopelijk zal dat aanstaande zondag wat minder zijn zodat een ploeg ook eens aan voetballen toe kan komen.

Germania is inmiddels gezakt tot de 10e plaats met slechts 4 punten uit 4 wedstrijden en maar liefst 10 doelpunten tegen. Dat is teveel. Je kunt van een voorhoede niet verlangen dat er elke week minimaal 3 moeten worden in geschoten om een wedstrijd te winnen.
azc Nasim

Uiteraard verdedig je met het hele team en val je met het hele team aan. Dat betekent dus dat een aanvaller bij balverlies niet klaar is met zijn taak. Dat lijkt tot nu toe nog onvoldoende ingedaald bij de ploeg van Piet de Kruijff. Ook een verdediger is niet klaar als hij in balbezit is gekomen maar zal voor een zuivere aanspeelpass voor de andere linies moeten zorgen. Ook dat aspect van het voetbal vertoont nog vele hiaten. Kortom, men zal wat geconcentreerder aan de bak moeten. De ene wordt door de tegenpartij binnen 10 minuten 2 keer gescoord, de andere keer worden open kansen gemist. In beide gevallen heeft het te maken met het behouden van de juiste concentratie, tegenwoordig zou men zeggen, we zijn nog onvoldoende gefocust.

Wil men aanstaande zondag echter enige kans op succes hebben, dan zal de focus er wel degelijk moeten zijn, anders zal er sprake zijn van een kansloze missie bij deze uitwedstrijd tegen de goede koploper Spero. Ook belangrijk voor de ploeg zal zijn de ondersteuning van Germania supporters.

Juist als het wat minder gaat, is deze steun onontbeerlijk. Dus Germania supporters, zondag allemaal naar Spero en moedig het team aan. De wedstrijd begint om 14.00 uur.