Gister is ook het nieuwe jaar ingeluid bij de nieuwjaarsborrel van Germania. Dit begon met een terugblik op 2022 door voorzitter Willie Verbeet. Een jaar waar we als vereniging met trots op terug kijken. We begonnen 2022 moeizaam. Nog steeds midden in de Corona crisis, ons eerste elftal stevende af op degradatie en de samenwerking met Achilles is afgebroken. Het leek lastig om onze club overeind te houden.
Toch wisten we met een groep enthousiaste vrijwilligers de club weer nieuw leven in te blazen. Zo is er veel aandacht besteed aan de jeugdafdeling. Is er een samenwerking gesloten met basisschool Op de Heuvel en Forte Welzijn en hebben we binnen no time 2 jeugdteams die met fantastische resultaten aan de competitie deelnemen. Én staat een groep kabouters elke zaterdag op het veld te voetballen.
Daarnaast heeft ook de sponsoring en de PR weer het verdiende podium gekregen. Deze commissies hebben afgelopen jaar de nodige professionaliseringsslag gemaakt en dit werpt zijn vruchten af. De sponsoring is enorm gegroeid, zo ook het bereik van onze online media.
Halverwege het seizoen is er door de sponsorcommissie ook een ballenloterij georganiseerd. Van deze opbrengst is er een nieuw Germania shirt ontwikkeld en na de winterstop zal elk team in het zelfde shirt spelen. Mede door stand gekomen door diverse sponsoren die op de achterzijde van het shirt prijken.
Dan komen we op het volgende. Wat er afgelopen week door onze PR mensen is georganiseerd, is ongehoord. Na de hele vervelende gebeurtenis van vorige week, waar een kudde zwijnen hun kerstmaal op het Germania veld heeft genuttigd en hiermee schade hebben aangericht waarvan de waarde geschat werd op 5.000 tot 10.000 euro, werd Germnia plots landelijk nieuws. Onze PR afdeling heeft in samenwerking met de seniorenteams van Germania een Crowdfundingactie op touw gezet. Hiermee is een bedrag van, jawel, ruim €8.500 opgehaald! Dit zorgt voor kippenvel bij vele mensen en een enorm hartverwarmend gevoel voor onze club. Wauw. Onze dank is onbeschrijfelijk groot. We delen ‘m nog één keer, de link naar de actie welke vanavond zal stoppen.
Naast dit fantastische nieuws uiteraard ook aandacht voor onze jubilarissen. De Germanen die gister gehuldigd zijn zijn, Joep Hendriks (50 jaar lid), Ronald Sillessen (50 jaar lid), Tonnie Peters (60 jaar lid), Henk Rutten (60 jaar lid), Toon Verbeet (60 jaar lid) en Henk Gerrits (70 jaar lid). Willie Verbeet had voor een ieder een leuk woordje en/of anekdote uit het verleden. Wederom bedankt voor jullie jarenlange lidmaatschap en verdiensten voor Germania.
Met de neus gericht op 2023 stappen we dit jaar in met goede moed, enthousiasme en met veel vertrouwen. Met ruim 300 leden doet Germania weer mee. En dat doen we samen. De trots, van de Stekkenberg.
v.v. Germania

Reacties zijn uitgeschakeld.