Wim, na vele jaren ben je weer terug bij Germania, hoe vindt je het tot nu toe?

Ik vind het weer hartstikke leuk om terug te zijn, we hebben dit jaar een goede groep waar ik iets mee kan. Het is gewoon erg fijn om terug te zijn op Noord.

Dit seizoen staat er bijna een compleet nieuwe elftal, is het dan voor jou als trainer extra lastig om er een eenheid van te maken?

Nee, dit is niet lastig. Ik doe het namelijk niet alleen want we doen het allemaal samen. De staf is goed samengesteld en de spelers ook, dus die eenheid was zo gemaakt.

Hoe maak je er dan een eenheid van?

Zoals ik eerder zei, dit doen we allemaal samen. Dit bereiken we door met z’n allen duidelijk en eerlijk naar elkaar te zijn, de onderlinge acceptatie is ook prima. De jongens kunnen veel van elkaar hebben.

Germania heeft 10 punten na de eerste 5 wedstrijden, ben je tevreden over het huidige verloop van het seizoen?

Zeer zeker ben ik tevreden, er staat een goede groep. Van het verlies vandaag baal ik wel vooral omdat het geheel onnodig was, Blauw Wit heeft 1 penalty en 1 counter in de 1ste helft gehad. Ik denk dat wij meer als 80% balbezit hadden, alleen met veel balbezit win je geen wedstrijden. Aan de andere kant worden de prijzen pas aan het einde verdeeld, de 2e seizoenshelft moeten wij deze wedstrijden gewoon winnen om bovenin mee te blijven doen.

Ben je tevreden over de seizoenstart, het vertoonde spel en waar liggen volgens jou nog verbeterpunten ?

Over de wedstrijd van vandaag ben ik niet tevreden, over de eerder gespeelde wedstrijden wel.
De verbeterpunten van ons liggen in het meer creëren van scoringskansen, we hebben veel van hetzelfde soort spelers.
Ook zit er nog te weinig diepgang in ons spel, dit moet er dus meer in gaan komen maar dat is wel afhankelijk van de spelers.

Reacties zijn uitgeschakeld.