In memoriam Theo Peek

Afgelopen dinsdag bereikte ons het droevige bericht dat Theo Peek op 72-jarige leeftijd is overleden. Theo was een markante persoonlijkheid binnen de Germania familie die grote verdiensten heeft gehad voor onze vereniging.

Theo, geboren in Bemmel, werd lid van onze club in 1969 en maakte vanaf die tijd als speler deel uit van de eerste selectie van Germania. Theo was een snelle voorhoedespeler maar wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat hij ook een heel goede keeper was. Dat was in de jaren ’70 een groot voordeel want als de eerste keeper uitviel, dan kon veldspeler Theo altijd zijn plaats innemen. Dat is dan ook diverse malen gebeurd waardoor Theo op die manier regelmatig zijn veelzijdigheid kon tonen.

Na zijn actieve loopbaan als selectiespeler bleef Theo heel actief binnen onze club. Zo was hij bij diverse trainers leider van het eerste elftal waarbij zijn grote ervaring als speler goed van pas kwam. Theo’s lijfspreuk bij trainers was altijd: “regel jij het voetballen, ik regel de rest” en dat deed hij dan ook als geen ander, niets werd daarbij aan het toeval overgelaten.

Theo was na zijn periode als leider bijna dagelijks aanwezig om hulp te bieden bij het onderhoud van onze accommodatie. Theo had veel verstand van voetbal, hij kon uren praten over eerste en tweede helften maar het meeste nog genoot hij na afloop van “de derde helft”. Theo was dan het gezelligheidsmens dat we ons zo zullen blijven herinneren. Met Theo Peek verliest onze club een echte Germania man die met hart en ziel begaan was met zijn cluppie.

Wij wensen de familie van Theo heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Theo, bedankt voor alles wat je voor onze club hebt gedaan: Je was een kanjer!

Bestuur vv Germania

Reacties zijn uitgeschakeld.