In memoriam: Theo Liebers (Tits d’n Bul)

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Theo Liebers (Tits d’n Bul) op 72-jarige leeftijd is overleden. Tits was een prominent lid van onze Jeu de Boules afdeling, met voetbal had hij veel minder. Ook niet in zijn jeugd want daar waar vele andere jongens van zijn leeftijd voetbalden op het oude Vlak of op straat, daar verkoos Tits liever de spannende omgeving van de Koekeleklèf.

Daar leerde hij ook Annemie, zijn latere echtgenote kennen en samen kregen zijn een dochter Mandy. Zij beleefden samen een gelukkige tijd, zij genoten van het leven en van elkaar. Aan die gelukkige periode kwam een einde toen Annemie in 2018 kwam te overlijden. Tits en Mandy hadden het daar ontzettend moeilijk mee, hun band werd hierdoor echter nog sterker. Samen hebben we ze regelmatig op Jeu de Boules toernooien gezien, de ene keer met een familietoernooi, de andere keer in wedstrijden voor duo’s. Tits had enge tijd daarvoor namelijk de Jeu de Boules sport ontdekt en gezegd moet worden dat hij daar getalenteerd voor was. Hij was er nagenoeg elke zaterdag en hij genoot van het spelletje. Hij had er lol in en het was goed voor zijn zwakke rug, zei hij altijd. Ook van “de derde helft” genoot hij altijd zichtbaar en als er een beroep gedaan moest worden op een scheidsrechter bij kennismakingswedstrijden bij het Jeu de Boules, dan was Tits altijd de eerste die zich aanmeldde. Hij beperkte zich dan niet tot het scheidsrechteren alleen, maar bediende de veelal onervaren deelnemers van zijn kundige advies.

In 2020 kreeg Tits weer een groot verdriet te verwerken toen zijn dochter Mandy overleed. Dat was een enorme geestelijke klap die hij daarbij te verwerken kreeg waardoor ook zijn fysieke gesteldheid zienderogen minder werd. Zijn gezichtsveld werd steeds minder en steeds vaker voelde hij zich niet sterk genoeg om nog zelf te spelen. Ondanks dat bezocht hij dan met zijn scootmobiel toch nog de wedstrijden. Al kon hij zelf niet meer deelnemen, nog steeds wilde hij dan graag zijn kennis van het spel overdragen aan de anderen. Met Tits verliest de Germania in het algemeen en de Jeu de Boules afdeling in het bijzonder een gedreven, vriendelijke, fanatieke Jeu de Bouler en een rasechte Stekkenberger.

Het bestuur van Germania en de Jeu de Boules Afdeling wenst de familie heel veel sterkte met dit zware verlies.

Reacties zijn uitgeschakeld.