In memoriam Gerrit Zwitserloot

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Gerrit Zwitserloot, gewaardeerd lid van Germania sinds 1963, gisteren is overleden. Gerrit was een buitengewoon getalenteerde voetballer die in 1963 van Groesbeekse Boys naar Germania kwam.

Gerrit maakte deel uit van het legendarische kampioensteam uit het seizoen 1964-1965, dat kampioen werd in de vierde klasse. Uitgerekend tegen Groesbeekse Boys werd met 4-0 gewonnen en Gerrit was dat seizoen als spits in hoge mate verantwoordelijk voor de gemaakte doelpunten.

Hij gaf nooit op en daar waar zijn medespelers het soms wel eens lieten afweten, wist Gerrit ze dan bij de les te houden. Hij was een voorbeeld, zowel binnen als buiten het veld. Gerrit is bij de ouderen in Groesbeek als voetballer een legende, want welke spits schiet er per seizoen minimaal 30 in?

Na zijn carrière bleef Gerrit zijn clubje volgen, hij was bij nagenoeg elke wedstrijd van het eerste elftal aanwezig. Hij was er in goede en slechte tijden, altijd bescheiden in zijn commentaar maar wel met heel veel verstand van voetbal. Maar niet alleen volgde hij Germania, ook andere verenigingen van Groesbeek bezocht hij vaak als toeschouwer.

Door het overlijden van Gerrit verliest Groesbeek in het algemeen en Germania in het bijzonder een echt voetbaldier, een groot voorbeeld van alle spelers die na hem kwamen.

Het bestuur van Germania wenst de familie van Gerrit heel veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.

Gerrit, je zult altijd gedragen worden in de harten van onze Germania familie.

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.