Afgelopen donderdag is op 70 jarige leeftijd Fons Meijers (Funs van Tutti) overleden. Fons was 65 jaar lid en een Germania man in hart en nieren die bijna elke wedstrijd van het eerste elftal bezocht. Hij was zelf ook een begenadigd voetballer want hij behaalde al op jonge leeftijd het eerste elftal. Eerder in 1968 bereikte hij als centrale verdediger en aanvoerder van het A-elftal het hoge niveau van de geselecteerde jeugdafdeling van de KNVB. Als gevolg daarvan ging dit A-team dat jaar naar het toen nog communistische Oost Berlijn om daar een aantal wedstrijden te spelen. Die reis is hem altijd bijgebleven want hij had het er erg vaak over.

Ook is Fons jarenlang betrokken geweest bij de jeugdafdeling van Germania als zeer gewaardeerd leider. Op Fons kon je altijd een beroep doen, of het nou was om een jeugdteam over te nemen, papier op te halen of te helpen met andere activiteiten.

Toen de Jeu de Boulesafdeling van Germania gestalte kreeg, was Fons elke dag op Noord te vinden om een balletje te gooien en een bakkie te doen. Dat was een welkome afwisseling voor hem omdat het toen al vanwege zijn slopende ziekte minder met hem ging. Aan deze tijd heeft hij ongetwijfeld veel plezier beleefd. De ziekte verergerde in een dusdanig tempo dat Fons moest verhuizen naar de Meent. Daar heeft ie relatief kort gewoond, de ziekte kreeg hem steeds meer in haar greep. In Fons verliest Germania een zeer gewaardeerd lid. Wij zullen hem nooit vergeten. Wij wensen zijn familie veel sterkte bij dit zware verlies.

 

Bestuur v.v. Germania

Reacties zijn uitgeschakeld.