Germania wint met 1-2 in Haps

Germania heeft zondag in Haps tegen de plaatselijke Boys met 1-2 gewonnen. De Groesbekers kwamen al snel op een 0-2 voorsprong maar vergaten de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Doordat de thuisploeg net voor rust de aansluitingstreffer scoorde werd het de tweede helft nog heel spannend.

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud toen Thomas van Mossel, die zijn debuut maakte, vanaf afstand fraai scoorde; 0-1. Germania bleef de betere ploeg en wist elkaar goed te vinden. Dit leidde in de 20e minuut tot de 0-2. Vanuit een hoekschop was het Karim Bouchama die met het hoofd de bal achter de doelman van Hapse Boys knikte; 0-2. Ook hierna bleef Germania het spel dicteren en de thuisploeg kwam dan ook sporadisch voor het doel van Germaniadoelman Bryan Janssen.

Toch kon met het de Groesbekers kwalijk nemen dat men de wedstrijd niet vroegtijdig besliste. Bij vlagen goed combinerend wist men Hapse Boys onder druk te houden maar verzuimde men om de derde treffer te scoren. Twee minuten voor rust kreeg men de kous op de kop. Een van de weinige momenten dat de thuisploeg in het strafschopgebied van Germania verscheen was het meteen raak; 1-2.

Na rust een ander spelbeeld. De ploeg van trainer Jeffrey Kooistra ging achteruit lopen en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid om veelvuldig op de helft van Germania te verschijnen. Toch was het meteen na rust dat Germania een uitgelezen kans kreeg om de marge weer te verhogen naar twee. Stijn van Oss verscheen oog in oog met de doelman van de thuisploeg maar faalde jammerlijk.
Hierna zette Hapse Boys aan en drong Germania ver terug. Het was Germania doelman Bryan Janssen die de ploeg overeind hield door een paar goede reddingen te verrichten. Daarentegen kreeg ook Germania nog een paar goede mogelijkheden. Vanuit de counter kon men een paar keer gevaarlijk worden maar David Mc Laughin, Stijn van Oss en de ingevallen Donny Otten wisten het net niet meer te vinden.

Hierdoor schrijft Germania drie punten bij en schuift men op de ranglijst naar de middenmoot en mag de ploeg de complimenten in ontvangst nemen voor bij vlagen, met name voor rust, goed voetbal maar zeker voor de inzet, passie en werklust. Volgende week weer een uitwedstrijd, dan naar Helmond om daar te spelen tegen SV De Braak.