Germania verloor vanmiddag met 2-1 in en tegen Brakkenstein. Dit had het keurkorps van Wim Wouterse vooral aan zichzelf te wijten, omdat het zich een groot gedeelte van de wedstrijd bezig hield met randzaken in plaats van met voetbal. Wat dat betreft is Germania nogal hardleers.

Germania begon redelijk aan de wedstrijd. In de eerste 25 minuten creëerde Germania een drietal kansen die echter alle drie om zeep werden geholpen door Luuc Arntz. Al in de eerste minuut was een slechte balaanname hier debet aan; rond de 10e minuut stuitte hij op de uitkomende keeper Jeroen Albers; na 25 minuten schoot hij een door Sven Klaassen gekaatste bal over.

Even later was Brakkenstein voor de eerste keer gevaarlijk, toen Mark van den Boogaard de zestien van Germania binnen kon dringen. Ook hij schoot de bal over het doel.

Dat bleek echter de voorbode voor onheil. Na onoplettendheid in de verdediging bij Germania viel de bal in de 33e minuut voor de voeten van Davy van Duinen die de bal in de hoek achter Momchil Kolev schoot: 1-0.

In de hierop volgende fase liet Germania zich van een hele slechte kant zien. Het verzandde in onnodig gezeur en gemekker tegen de scheidrechter, hetgeen resulteerde in een aantal meer dan terechte gele kaarten. Germania mocht zelfs van geluk spreken dat het met 11 spelers de pauze wist te halen.

Pas nadat scheidsrechter Rutten in de beginfase van de tweede helft besloot tot een afkoelingsperiode van bijna 15 minuten begon Germania echt te voetballen. Dit resulteerde al vrij vlot in de gelijkmaker. Een lange bal van achteruit van Juul Loeffen werd door de tegenwind gevangen, waarna Sven Klaassen de bal kon controleren en de volledig vrijstaande Luuc Arntz kon bereiken. Arntz was deze keer wel koelbloedig en schoot de gelijkmaker binnen.

Daarna draaide Germania de duimschroeven verder aan. Dit leverde mogelijkheden op voor Jeffrey Aalders (schuiver in handen keeper) en Stan Janssen (schot over).

Het doelpunt viel een kwartier voor tijd echter aan de andere kant. Balverlies op het middenveld en slordigheden in de verdediging stelden Mark van den Boogaard in staat de 2-1 binnen te schieten.

Germania probeerde het daarna weer op te pakken maar was, gehinderd door de forse tegenwind, vaak te slordig in de passing. Tien minuten voor het eindsignaal was Germania nog wel dicht bij de gelijkmaker toen een corner van Frenk Wouterse bijna binnen gewerkt kon worden door Sven Klaassen. Verdere echte kansen leverde het opportunistische voetbal van Germania in de slotfase niet meer op.

Al met al een onnodige nederlaag voor Germania. Komende zondag krijgt Germania mede koploper Trekvogels op bezoek. De wedstrijd zal om 14.00 uur af worden getrapt.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Tyrone van den Broeke (46. Bart van Haren),  Frenk Wouterse, Daan de Groot, Wesley Kersten (75. Joey Willems), Stan Janssen, Sven Klaassen en Luuc Arntz (77. Jesse Peters).