Verslag wedstrijd Germania – Eldenia, zo. 16 jun
Germania heeft de finale tegen Eldenia met 0-2 verloren. Een vroeg doelpunt, in de vierde minuut, en een laat doelpunt, in blessuretijd, zorgde er voor dat Germania komend seizoen weer in de vierde klasse gaat uitkomen en Eldenia zich handhaaft in de derde klasse.
Eldenia kwam al vroeg op voorsprong. In de vierde minuut lette men achterin niet goed op en kreeg een aanvaller de bal, wel of niet met de hand, onder controle en liet Bart van de Beek kansloos; 0-1.
Germania zette aan, had meer balbezit maar echt grote kansen leverde dit vooralsnog niet op. Eldenia speelde verdedigend en probeerde het Germania in de omschakeling moeilijk te maken. Osama Salem had een paar leuke acties, Fatih Cakici dreigde met wat afstand schoten maar leverde niet het gewenste resultaat op. Net voor rust werd de bal nog van de lijn gehaald en leverde niet meer dan een hoekschop op.
Na rust was het eigenlijk alleen maar Germania dat de bovenliggende partij was.
Het was eenrichtingsverkeer richting het Eldense doel. Sven Klaassen zag zijn kopbal maar net over gaan. Even later werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald. Na een uur spelen was het Colin Leenders die de bal onderschepte, goed doorging en oog in oog met de doelman kwam te staan. De laatste redde bekwaam en was het weer niet meer dan een hoekschop.
Met een kwartier te gaan had Germania het geluk niet aan hun zijde. De ingevallen Boy van de Beek zag zijn hoekschop tegen de lat belandden, vanuit de rebound werd de bal ingekopt maar ook deze kwam via de lat weer het veld in.
De laatste fase van de wedstrijd was het voor Germania alles of niets. Het werd niets want in de blessuretijd counterde Eldenia naar de 0-2. Hiermee eindigt een zwaar en moeilijk seizoen dat niet geleid heeft tot promotie naar de derde klasse. Uithuilen en in augustus weer fris en monter opnieuw beginnen.
In de pers verschenen zondagavond bericht over ongeregeldheden door spelers en supporters van Germania. Hierover heeft het bestuur van Germania gisteravond een verklaring afgegeven. Deze is te lezen op diverse mediakanalen van Germania.

Reacties zijn uitgeschakeld.