Germania wist vanmiddag de gemeentederby in de eerste knock out ronde van de beker met 1-3 te winnen bij SVO ‘68 in de Ooij. Gemakkelijk kwam deze zege echter zeker niet tot stand. Drie doelpunten van Stan Janssen brachten Germania een ronde verder.

In het eerste uur van de wedstrijd was Germania zeker de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de eerste helft in een aantal goede kansen. Jacky Dobson zag zijn inzet oog in oog met keeper Frank Klomberg tot hoekschop verwerkt worden. Ook een schot van Luuc Arntz ging via de voeten van Klomberg naast het doel van de thuisploeg.

Na een klein half uur kwam Germania op voorsprong toen Stan Janssen de gelegenheid kreeg om uit te halen vanaf de rand van de zestien. Zijn schot verdween in de linker hoek beneden in het doel: 0-1.

Vlak voor rust was Stan Janssen ook dicht bij de 0-2 toen hij een voorzet van Frenk Wouterse vanaf links bijna binnen wist te koppen. Keeper Klomberg bokste de bal echter over het doel.

Ook na de rust begon Germania prima. Binnen tien minuten wist Stan Janssen de 0-2 binnen te schieten na een mooie steekbal van Jesse Peters.

Daarna kwam de klad er echter in. Na ruim een uur spelen kreeg Germania al een waarschuwing toen Guido Bex alleen voor Momchil Kolev verscheen. Kolev leek te laat uit zijn doel te komen, maar kon de inzet toch nog met zijn voeten tot hoekschop verwerken.

Deze waarschuwing bleek echter niet genoeg om Germania wakker te schudden, vijf minuten later kwam de aansluitingstreffer namelijk alsnog op het scorebord. Een uitstekende voorzet vanaf links werd door Joris Weeren bij de tweede paal tegendraads ingekopt, waardoor Kolev kansloos was: 1-2.

Een minuut later kreeg Daan Lamers bij een vergelijkbare situatie de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar hij schampte de bal slechts met het hoofd.

In het laatste kwartier van de wedstrijd moest Germania zelfs met 10 man verder nadat Jacky Dobson met twee keer geel het veld moest verlaten.

SVO ’68 wist in de slotfase geen echte vuist meer te maken. In de slotseconden van de wedstrijd werd Stan Janssen in de hoek van de zestien onderuit gehaald. Hij wist zelf de toegekende strafschop binnen te schieten en daarmee de 1-3 eindstand aan te tekenen.

Volgende week staat er voor Germania eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Germania mag dan in Gennep op bezoek bij rode lantaarn drager Vitesse ’08, aanvang 14.00 uur.

Opstelling Germania: Jeffrey Aalders (60. Tyrone van den Broeke), Bart van Haren, Romano Jansen, Yannick Stegehuis, Jacky Dobson, Frenk Wouterse, Wesley Kersten (73. Daan de Groot), Luuc Arntz, Stan Janssen en Jesse Peters (60. Joey Willems).